CNN: Balističke rakete ispaljene na istočnu Ukrajinu!
Foto: AP

Izvori američke vlade

CNN: Balističke rakete ispaljene na istočnu Ukrajinu!

Planeta -
Novinarka Barbara Star je navela da balističke rakete kratkog dometa mogu da nose bojeve glave do 450 kilograma i da ima potencijal da usmrti na desetine ljudi

VAŠINGTON - Ukrajinske snage ispalile su u poslednjih dva dana nekoliko balističkih raketa na teritoriju istočne Ukrajine koja se nalazi pod kontrolom proruskih snaga, javio je danas Si-En-En (CNN), pozivajući se na neimenovane izvore američke vlade.

CNN ocenjuje da ovo predstavlja "značajnu eskalaciju" u ukrajinskoj krizi. Novinarka CNN Barbara Star, koja izveštava iz Pentagona, navela je da su joj tri američka zvaničnika potvrdila da je obaveštajna služba SAD u poslednjih 48 sati zabeležila ispaljivanje nekoliko balističkih raketa kratkog dometa na teritoriju koja je pod kontrolom proruskih snaga, prenela je Raša tudej.

Star je navela da balističke rakete kratkog dometa mogu da nose bojeve glave do 450 kilograma i da ima potencijal da usmrti na desetine ljudi.

"Zapravo, SAD strogo čuvaju tu informaciju, kako su naveli zvaničnici, jer su u nezgodnoj poziciji: to takozvani dobri momci ispaljuju balističke rakete, odnosno ukrajinske vladine snage", istakla je Star u direktnom uključenju.

Zasad nema zvanične reakcije Kijeva i Moskve na ovu vest, rekla je Star, dodajući da sada ostaje pitanje kako će Vašington, koji snažno podržava ukrajinsku vladu, komentarisati ovo otkriće. Dopisnik američke tv mreže Ej-Bi-Si (ABC) iz Moskve objavio je, takođe, na Tviteru da su kijevske snage ispalile tri balističke rakete u blizini Snežnoe u regionu Donjecka, navodi Raša tudej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track