CRNI BILANS: Od početka sukoba u Lugansku poginulo 426 civila
Foto: AP

Stradanja u brojkama

CRNI BILANS: Od početka sukoba u Lugansku poginulo 426 civila

Planeta -
Ukupan broj povređenih u sukobima, od maja, dostigao je 2.973, od čega je 2.514 ranjeno, rekla je ministarka zdravlja LNR Larisa Ajrapetjan

LUGANSK - U oružanim sukobima ukrajinske vojske i proruskih snaga u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR) od maja poginulo je 456 civila, a ranjeno 2.500, saopštilo je danas lokalno ministarstvo zdravlja.

Ukupan broj povređenih u sukobima, od maja, dostigao je 2.973, od čega je 2.514 ranjeno, rekla je ministarka zdravlja LNR Larisa Ajrapetjan, koja je na toj funkciji od 2. novembra, preneo je Itar-Tass.

U zoni konflikta trenutno se nalazi 5,2 miliona ljudi, saopštila je Kancelarija UN za koordinaciju humanitarnih pitanja (OCHA).

Oko 830.000 građana Ukrajine prebeglo je u Rusiju, od kojih je 450.000 podnelo zahtev za izbeglički status ili privremeni azil, saopštio je stalni predstavnik Rusije u UN Jevgenij Zagajnov.

Prema podacima UN, od 21. oktobra, ukupno 3.724 ljudi je poginulo, a 9.205 ranjeno u oružanim sukobima ukrajinske vojske i proruskih snaga na istoku Ukrajine. Na sastanku u Minsku, 20. septembra, dve strane su, uz posredovanje Rusije i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), dogovorile prekid vatre koji je stupio na snagu narednog dana.Od tada, proruske snage i ukrajinska vojska, u više navrata su optuživali jedni druge za kršenje primirja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track