DEMPSI: Putin raspiruje nacionalistička osećanja
Foto: APMartin Dempsi

Stav

DEMPSI: Putin raspiruje nacionalistička osećanja

Planeta -
Američki general ocenjuje da predsednik Rusije sprovodi vojnu intervenciju u Ukrajini i da ne poštuje suverenitet te zemlje

ASPEN - "Vojna intervencija" predsednika Rusije Vladimira Putina u Ukrajini raspiruje nacionalistička osećanja koja bi mogla da se prošire na region sa opasnim i nepredvidivim posledicama, izjavio je načelnik Generalštaba američke vojske general Martin Dempsi.

Dempsi je rekao da Putin sprovodi "agresivnu" politiku koja ne poštuje suverenitet i pokušava da ublaži nezadovoljstvo Moskve posle raspada Sovjetskog Saveza, javlja AFP, prenosi Tanjug.

"Strahujem da bi Putin mogao da raspali vatru koju neće moći da se kontroliše", rekao je Dempsi na konferenciji o bezbednosti u Aspenu, u Koloradu. On je istakao da je u ovom trenutku u Evropi nacionalizam u porastu, a da ga je na mnoge načine izazvala aktivnost Rusije, koja bi mogla da bude veoma opasna.

"Nacionalizam može da bude veoma opasan instinkt i impuls, rekao je Dempsi i dodao da se boji da ta vatra koja je zapaljena na istoku Evrope, neće ostati samo u tom regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja