DNR: Predali smo prtljag žrtava MH17 Holanđanima
Foto: Reuters

Poslate i stvari

DNR: Predali smo prtljag žrtava MH17 Holanđanima

Planeta -
Vagon sa ličnim stvarima i prtljagom poginulih predat je zvanično na teritoriji samoproglašene Donjecke Narodne Republie

KIJEV - Lideri proruskih snaga u istočnoj Ukrajini danas su rekli da je holandskim zvaničnicima predat vagon sa ličnim stvarima žrtava malezijskog putničkog aviona koji se 17. jula srušio u istočnoj Ukrajini sa 298 putnika i članova posade.

"Vagon je zapečaćen i spreman je za slanje izvan teritorije Donjecke Narodne Republike", izjavio je Sergej Kavtaradze, član Saveta bezbednosti samoproklamovane Donjecke Narodne Republike.

U vagonu se nalaze "lične stvari i prtljag poginulih u nesreći", navodi se u saopštenju i dodaje da je vagon juče formalno predat Holanđanima na teritoriji pod kontrolom proruskih snaga, prenosi AFP.

Holandsko ministarstvo pravde danas je saopštilo da se tim od 30 stručnjaka za sudsku medicinu uputio na mesto nesreće, u skladu sa sporazumom koji je OEBS sklopio sa proruskim snagama u Ukrajini. Holandija predvodi istragu o avionskoj nesreći i planira da na mesto nesreće, koje se nalazi blizu Donjecka, pošalje žandarmeriju i policiju koje će voditi istragu zajedno sa australijskom poilcijom.

U međuvremenu, Rusija vodi svoju istragu.Od 298 žrtava nesreće 193 su bili Holanđani, a 28 Australijanci.Proruske snage negiraju optužbe da su one oborile avion raketom koju su nabavile od Rusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track