DOBRO JUTRO CRNA GORO: Podgorica uvodi radno vreme od 7 sati!
Foto: Kurir

Pomeraju sat

DOBRO JUTRO CRNA GORO: Podgorica uvodi radno vreme od 7 sati!

Planeta -
Ako Komisija za politički sistem prihvati predlog da rad u državnoj službi ubuduće umseto u 9 časova počinje u 7, Vlada Crne Gore će na narednoj sednici o tome zauzeti stav

CRNA GORA - Komisija za politički sistem Vlade Crne Gore treba da odluči da li će usvojiti inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova za izmenu radnog vremena od 7 do 15 časova.

Ako Komisija prihvati predlog da rad u državnoj službi ubuduće umseto u 9 časova počinje u 7, Vlada Crne Gore će na narednoj sednici o tome zauzeti stav. Službenici MUP Crne Gore su u maju ove godine ministru Rašku Konjeviću podneli inicijativu za izmenu radnog vremena, koju je potpisalo više od 300 zaposlenih. Ministar je posle podnošenja inicijative uputio dopis ostalim ministrima da u institucijama na čijem su čelu, kao i u organima uprava nad kojima vrše nadzor i organima koji su u sastavu, sprovedu anketu među službenicima kako bi se izjasnili u pogledu radnog vremana.Od ukupno anketiranih 5.131 službenika, većina je bila za promenu radnog vremena. U 16 ministarstava anketni list je ispunilo 1.985 službenika. Od toga 1.340 se izjasnilo za radno vreme od 07 -15 sati, a 598 od 08 do 16 sati. Trenutnim radnim vremenom od 09 – 17 sati zadovoljno je samo 47 službenika.Kada su u pitanju organi uprave, anketni list je ispunilo ukupno 3.146 službenika. Od ovog broja, 1.812 službenika se izjasnilo za radno vreme od 07 -15 sati, za radno vreme od 08 – 16 časova izjasnilo se 1.280 službenika, dok je trenutnim radnim vremenom od 09 – 17 sati zadovoljno 54 službenika.Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova svoju inicijativu su obrazložili time da bi ranijim dolaskom na posao bili produktivniji, a da bi raniji odlazak kući ostavljao više vremena za obavljanje privatnih obaveza. Ovo je posebno važno za veliki broj službenika, kako su objasnili, jer su roditelji.

(Vesti-online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track