DODIK: Prebrojavajte mudžahedine iz BiH u Siriji, a ne članove folklora iz Rusije
Foto: Printscreen RTRS

Važno i nevažno

DODIK: Prebrojavajte mudžahedine iz BiH u Siriji, a ne članove folklora iz Rusije

Planeta -
Nevažno je koliko je Rusa došlo da podrži kulturni događaj, ali suštinsko pitanje je koliko vehabista iz BiH ratuje u Siriji i koliko će ih se vratiti kao realna opasnost, upozorio predsednik Republike Srpske

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da bi oni koji prebrojavaju članove ruskog folklornog ansambla, koji povodom obeležavanja 100 godina od Velikog rata borave u Banjaluci, u stvari trebalo da prebrojavaju vehabijskog pokreta iz BiH koji ratuju u Siriji i koji će se u BiH vratiti kao realna opasnost.

"Nepotrebno je komentarisati bilo šta, ali ono što vidim i čujem i šta mogu da zaključim jeste da neki iz Federacije, izgleda, imaju potrebu, a da su se uključili i iz opozicije iz RS, da prebrojavaju koliko je Rusa ušlo, što je beznačajan broj" rekao je predsednik RS Milorad Dodik, javlja RTRS.

"Došli su ljudi tu da podrže jedan kulturni događaj, očigledno. Zanimljivo je da ne prebrojavaju mudžahedine koji se nalaze po Siriji, koji treba da se vrate ovde. Mogli bi da se bave tim pitanjem, jer je to ključno pitanje, a sve ovo - da li neko dolazi ovde da igra narodne igre ili ne - je nebitno" zaključio je Dodik.

http://www.youtube.com/watch?v=vhvToGyug7A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track