DODIK RAZOTKRIO ZAPADNE ŠPIJUNE: Čekaju izbornu noć da izazovu nemire u Republici Srpskoj
Foto: Marina Lopičić

Pakleni plan

DODIK RAZOTKRIO ZAPADNE ŠPIJUNE: Čekaju izbornu noć da izazovu nemire u Republici Srpskoj

Planeta -
Plan im je da u izbornoj noći razglase kako su glasovi pokradeni i tako dignu na noge Pale, Bijeljinu, Doboj i deo Banjaluke, kaže predsednik Republike Srpske

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je centar penzionisanih obaveštajaca sa Zapada, zadužen za izazivanje izbornih nereda u RS, izmešten iz Tuzle.

Dodik je izjavio da je njihov plan da u izbornoj noći razglase priču o navodnoj krađi glasova i tako izazovu nemire.

"Plan je da počnu da se dižu Pale, Bijeljina, Doboj i deo Banjaluke da bi se tako napravio spektakl i priča o tome", rekao je Dodik, koji je ranije otkrio da jedan broj stranih penzionisanih obaveštajaca sedi u hotelu "Tuzla" u istoimenom gradu i da su zauzeli dva sprata čekajući izbornu noć da sprovedu svoj plan.

Dodik, koji je i predsednik vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata, kazao je tada da strani obaveštajci nastoje da koordinišu aktivnosti protiv režima u RS da bi doveli na vlast "mekšu" strukturu ljudi, koje će moći da pridobiju za svoje ideje, jer ne mogu da izvrše pritisak na aktuelnu vlast.

Kako podseća Glas Srpske, strani centri moći u drugom entitetu, Federaciji BiH, koji spremaju nerede, pomenuti su i na poslednjem sastanku SNSD sa koalicionim partnerima, Demokratskim narodnim savezom i Socijalističkom partijom, održanim prošle nedelje u Banjaluci.

Dodik, koji se ponovo kandiduje za predsednika RS, rekao je na tom sastanku da ima informacije i da zna da postoje strani centri moći koji su stacionirani u Tuzli.

Sličan stav na konferenciji za novinare izneo je i lider socijalista u RS Petar Đokić. Prema njegovim rečima, postoje određeni centri koji u RS žele da izazovu scenario nezadovoljstva posle izbora, zakazanih za 12. oktobar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track