Dodik: SNSD izlazi pred građane čistog obraza
Foto: Facebook

Izbori u BiH

Dodik: SNSD izlazi pred građane čistog obraza

Planeta -
Dodik je, nakon što je ispred Palate predsednika Srpske ozvaničen početak predizborne kampanje SNSD-a, rekao da RS u ovom periodu mora da bude mirna da bi izbori bili fer i pošteni

BANJALUKA - Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Banjaluci da veruje u izbornu pobedu.

Dodik je izjavio da njegova stranka pred narod izlazi "čistog obraza" zbog svega što je urađeno u prethodnom periodu i sa željom da napravi još više.

Dodik je, nakon što je ispred Palate predsednika Srpske ozvaničen početak predizborne kampanje SNSD-a, rekao da RS u ovom periodu mora da bude mirna da bi izbori bili fer i pošteni, prenosi agencija Fena.

Kandidatkinja za članicu Predsedništva BiH iz Srpske Željka Cvijanović uverena je da, ukoliko bude izabrana na tu funkciju, zna kako da štiti interese RS i pored svih izazova.

Aktuelni predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, dodao je da je cilj SNSD-a da na izborima osvoji stabilnu skupštinsku većinu, a da zajedno s koalicionim partnerima nakon 13. oktobra nastave rad.

Izborni slogan SNSD-a je "Za pobedu Srpske", a kandidatkinje za Predsedništvo BiH Željke Cvijanović "U ime Srpske - za pobedu Srpske".

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) objavila je početak kampanje za opšte izbore koji će biti održani 12. oktobra.

Nešto više od 3,2 miliona birača direktno će birati novi sastav državnog predsedništva i Zastupničkog doma državnog parlamenta.

Oko dva miliona birača u Federaciji BiH biraće novi Zastupnički dom entitetskog parlamenta i skupštine deset županija, dok će 1,2 miliona građana s pravom glasa iz Republike Srpske birati saziv entitetske skupštine kao i predsednika i potpredsednike tog entiteta.

Glasačima s područja distrikta Brčko ostavljena je mogućnost da se

opredele za glasanje za tela vlasti u jednom od ova dva entiteta, prenose lokalni mediji.

Za učešće na izborima u BiH prijavilo se 65 političkih stranaka, 24 koalicije i 24 nezavisna kandidata.

Tako će se na kandidatskim listama naći čak 7.748 imena za koja će se birači opredeljivati, a tok izbora pratiće 82 posmatrača, koliko ih se do sada prijavilo.

Iz CIK-a su pozvali političke stranke, kandidate i njihove pristalice, kao i medije, da daju svoj doprinos da kampanja i čitav izborni proces prođu u demokratskom okruženju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja