DOGAĐAJ KOJI I DALJE INTRIGIRA PLANETU: Kada je umro, slonovi su došli da mu odaju poslednju počast!
Foto: Youtube

Šaptač slonovima

DOGAĐAJ KOJI I DALJE INTRIGIRA PLANETU: Kada je umro, slonovi su došli da mu odaju poslednju počast!

Planeta -
Prvo krdo je stiglo u nedelju a drugo je stiglo sledećeg dana. Svi oni su se zadržali dva dana pre nego što su napustili naše imanje i vratili se u divljinu, rekao je njegov sin Dilan

Kada je čuveni istraživač Lorens Entoni umro na bdenje su došli i oni koje niko nije očekivao.Naime, slonovi iz dva krda pešačili su najmanje 12 sati iz džungle do njegove kuće kako bi mu odali poslednju počast. Kako je rekao njegov sin Dilan slonovi su pristigli ubrzo po smrti njegovog oca."Prvo krdo je stiglo u nedelju a drugo je stiglo sledećeg dana. Svi oni su se zadržali dva dana pre nego što su napustili naše imanje i vratili se u divljinu", rekao je Dilan medijima.Poznato je da slonovi oplakuju svoje mrtve. isto tako je poznato da slonovi imaju dugo i sjajno pamćenje. A LOrensa Entonija su se svakako sećali po dobrom.Entoni je ceo svoj radni vek posvetio slonovima a bio je poznat i kao "šaptač slonovima". On je mnoge nasilne slonove spasao sigrune smrti a potom ih rehabilitovao. On je imao tu sposobnost da umiri traumatizovane slonove, da dopre do njih i da zadobije njihovo poverenje. Jedina nepoznanica ostaje utome - kako su znali da je umro baš tog dana.

Entoni je umro 2012. godine, ali ovaj događaj do dan danas intrigira stručnu javnost, kao i sve ljubitelje životinja. Ono što se desilo tog dana, pre dve godine, dokaz je da životinje poseduju mnogo veću empatiju nego što smo mislili.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track