DOGOVOR: EU preliminarno usaglasila listu sankcionisanih u Rusiji
Foto: Zorana Jevtić

Nove sankcije

DOGOVOR: EU preliminarno usaglasila listu sankcionisanih u Rusiji

Planeta -
Reč je o osobama i kompanijama koje podržavaju destabilizaciju Krima ili imaju korist od nje, rekla su Rojtersu pod uslovom anonimnogsi trojica evropskih diplomata

BRISEL - Evropske diplomate su postigle preliminarni dogovor o listi osoba, uključujući saradnike predsednika Rusije Vladimira Putina i kompanija, čija će imovina biti zamrznuta u sklopu pooštravanja sankcija Rusji zbog delovanja u Ukrajini, izjavila su danas trojica neimenovanih evropskih diplomata.

Nova lista imena biće objavljena danas ili u sredu kao dodatak na listu na kojoj se već nalazi 87 osoba i 20 organizacija koji su predmet sankcija Evropske unije, preneo je Rojters. Trojica evropskih diplomata, koji su tražili da ne budu imenovani, izjavili su da ne mogu da govore o detaljima, ali da je reč o osobama i kompanijama, koje podržavaju ili imaju korist od destabilizacije Krima i ruske aneksije Krima.

"Na listi se nalaze pojedinci, pristalice i subjekti", rekao je jedan od trojice diplomata, dok je drugi izjavio da je lista bila predmet pravnog prečišćavanja i da će biti potpisana u utorak kada diplomate EU nastave razgovore.

Zapad pojačava sankcije Rusiji, optužujući Moskvu da nastavlja da snabdeva oružjem proruske snage koje se bore na istoku

Ukrajine.Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da sankcije Rusiji neće postići svoj cilj i da njihov rezultat može da bude ekonomski još nezavisnija Rusija. Što se tiče Krima, šef ruske diplomatije je rekao da je on deo Rusije i da ni s kim neće biti razgovora o statusu tog poluostrva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track