DŽIHAD TINEJDŽER PRETI DOMOVINI: Nećemo položiti oružje dok ne osvojimo Australiju
Foto: Printscreen Yt

Isprani mozak

DŽIHAD TINEJDŽER PRETI DOMOVINI: Nećemo položiti oružje dok ne osvojimo Australiju

Planeta -
Abdulah Elmir (17) je pobegao od kuće da bi se pridružio terorističkoj organizaciji ISIL i postao Abu Kaled

SIDNEJ - Tinejdžer koji je pobegao iz Australije da bi se pridružio džihadisti u Iraku i Siriji pojavio se danas u video-snimku Islamske države u Iraku i Levantu (ISIL) i poručio da njihova borbe neće stati dok se njihova zastava ne bude vijorila u svakoj zemlji.

Abdulah Elmir (17) čiji je pseudonim Abu Kaled, u video-poruci postavljenoj na internetu obratio se australijskom premijeru Toniju Abotu s porukom da imaju oružje, vojnike i da neće prestati sa borbama, objavio je Sidnej moning herald.

"Nećemo položiti oružje, dok ne osvojimo vašu zemlju i dok ne skinemo glavu svakom tiraninu i dok crna zastava (ISIL) ne poleti visoko u svakoj pojedinoj zemlji", poručio je Elmir, čija je porodica iz Benkstouna, jugozapadnog predgrađa Sidneja.

Abdulah Elmir (17) pre nego što je otišao u ISIL i postao Abu Kaled (Foto: Printscreen YouTube)
Abdulah Elmir (17) pre nego što je otišao u ISIL i postao Abu Kaled (Foto: Printscreen YouTube)

U odgovoru portparola australijskog premijera navodi se da se na video-snimku vidi opasnost od ISIL, prenosi AFP.

"Kako je premijer rekao u mnogim prilikama, ISIL je pretnja koja doseže do Australije i naših saveznika i partnera. Zato se Australija pridružila koaliciji da se razbije i uništi ISIL u Iraku i dajuči našim snagama za sprovođenje zakona i bezbednosnim agencijama ovlašćenja i resurse koja su im potrebna da bi Australiju i Australijance učinili što sigurnijim", naveo je premijerov portparol.

AFP navodi da je Australija prošlog meseca podigla nivo bezbednosti zbog opasnosti od terorizma na viši nivo, sa višegodišnjeg prosečnog nivoa, zbog sve veće zabrinutosti od povratka džihadista na kontinent.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track