DŽIHADISTI PRETE VLADIMIRU PUTINU: Tron će ti pasti kada dođemo do tebe!
Foto: Reuters

Okrenuli se ka istoku

DŽIHADISTI PRETE VLADIMIRU PUTINU: Tron će ti pasti kada dođemo do tebe!

Planeta -
Tvoj tron je uzdrman, tvoj tron će pasti kada dođemo do tebe, jer je Alaha na našoj strani, poručili su džihadisti ruskom predsedniku

Pripadnici Islamske države su posle osvajanja aerodroma u Ragi, snimili video snimak u kojem prete ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

"Ovo je poruka za tebe Vladimire Putine! Ovo je tvoj avion koji si ti poslao Bašaru, a mi ćemo poslati tebi. Mi ćemo osloboditi Čečeniju i ceo Kavkaz. Tvoj tron je uzdrman, tvoj tron će pasti kada dođemo do tebe, jer je Alah na našoj strani", poručili su džihadisti Putinu.

Podsetimo, ruske oružane snage, uz podršku nuklearnog arsenala, spremne su da se suprodstave svakoj vrsti agresije, rekao je nedavno Putin. Putin je napomenuo da je Rusija spremna u svakom trenutku da odbije bilo kakav vid agresije."Hvala Bogu, mislim da niko i ne pomišlja da uđe u sukob velikih razmera sa Rusijom. Želim da vas podsetim da je Rusija jedna od vodećih nuklearnih sila, naglasio je ruski predsednik.Rusija trenutno ima 766.000 aktivnih vojnika plus rezervni sastav koji broji 2.485.000 vojnika. Rusija poseduje najveću tenkovsku armadu koja broji 15.500 vozila.

S druge strane, na čelu ISIS-a je nemilosrdni, ali i misteriozni Abu Bakr al-Baghdadi, kojeg su mnogi već prozvali novim Osamom bin Ladenom, a Amerikanci nude 10 miliona dolara za njegovu glavu. Opisuju ga kao izrazito ambicioznog nasilnika vrhunskih taktičkih sposobnosti, ali o njemu kao osobi poznatih detalja nema mnogo.Objavljene su tek dve njegove fotografije, a i njihova autentičnost se dovodi u pitanje, s obzirom da se Baghdadi navodno rietko otkriva i sopstvenim suborcima, kojima se obraća skrivajući lice maskom. Zbog toga je jedan od njegovih nadimaka i "Nevidljivi šeik".

http://www.youtube.com/watch?v=M244nSFJXe8

(Washingtonpost/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track