(VIDEO) EKSPLOZIJA POTRESLA DONJECK: Raketa pogodila hemijsko postrojenje!
Foto: Printscreen TV Zvezda

Opet lete granate

(VIDEO) EKSPLOZIJA POTRESLA DONJECK: Raketa pogodila hemijsko postrojenje!

Planeta -
Ukrajinska vojska gađa grad iz taktičkog raketnog sistema Točka-U, kažu zvaničnici DNR

DONJECK - Prvi zamenik premijera samoproglašene Donjecke Narodne Republike Andrej Purgin izjavio je da ukrajinska vojska gađa Donjeck iz haubica i teške artiljerije i da granate padaju po centru grada, a zvaničnik tamošnjeg ministarstva odbrane Eduard Basurin kaže da je jedna raketa pala na hemijsku fabriku.

"Eskplozija je bila tako jaka da su na kućama udaljenim nekoliko kilometara popucali prozori", kazao je on Interfaksu.

U eksploziji nije bilo žrtava, a hemijska laboratorija počela je da meri moguće zagađenje vazduha opasnim materijama. Regionalna administracija je saopštila preko svog sajta da nisu prekoračene maksimalne dozvoljive koncentracije zagađivača, javlja Raša tudej.

TV kanal Život Novosti preneo je saopštenje lokalne milicije prema kome je u napadnutoj hemijskoj fabrici najverovatnije pogođeno skladište TNT.

Pored toga, ukrajinska vojska gađa Donjeck i iz taktičkog raketnog sistema Točka-U (NATO oznaka SS-21 Scarab) - jedna od tih raketa pala je u Vorošilovsku oblast Donjecka, u blizini gradske Onkološke bolnice. Tamo su upravo pristigla kola Hitne pomoći, dodaje Itar-Tass.

Dopisnik Raše tudej Roman Kosarov objavio je na Tviteru da se eksplozija čula u celom gradu.

"Sada proveravamo informacije da je za napad korišćena balistička raketa SS-21", napisao je Kosarov, dodajujći da su na stadionu "Dombas Arena" u centru grada razbijeni mnogi prozori.

Televizija Zvezda javlja da je u Donjecku odjeknula snažna eksplozija i da se uzdigao stub dima. Evo i snimka:

http://www.youtube.com/watch?v=fzi6agimg6c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja