ESKOBAROV UBICA IDE U HOLIVUD: Zloglasni Popaj najavio film po svom životu - ako ga prvo ne ubiju!
Foto: AP

Odrobijao svoje

ESKOBAROV UBICA IDE U HOLIVUD: Zloglasni Popaj najavio film po svom životu - ako ga prvo ne ubiju!

Planeta -

Džon Hairo Velaskez je ubio za Eskobara stotine ljudi, pušten je posle 22 godine zbog dobrog vladanja i kaže da ima 80 odsto šansi da bude ubijen, ali da će prodati prava na ekranizaciju svoje autobiografije Holivudu

BOGOTA - Plaćeni ubica ozloglašenog narkobosa Pabla Eskobara oslobođen je posle izdržane 22 godina zatvora zbog desetina ubistava tokom vrhunca trgovine kokainom 80-ih godine prošlog veka, pišei Gardijan.

Džon Hairo Velaskes, poznat po preudonimom Popaj, pušten je juče, uz veliko obezbeđenje, iz dobro čuvanog zatvora Kombita u centralnoj Bojaki u Kolumbiji pošto je odslužio oko tri petine kazne i odobrenog smanjenja zbog dobrog vladanja i obrazovanja u zatvoru.

Velaskes (52) je bio glavni Eskobarov plaćeni ubica tokom najkrvavijih dana aktivnosti ozloglašenog Medeljin kartela, koji se isporučivao na milijarde dolara vrednog kokaina u SAD i Evropi.

Na suđenju, ovaj "veoma produktivan" ubica priznao je da je ubio na stotine Eskobarovih neprijatelja u sukobima bandi podzemlja u borbi za teritorije i zaštite trgovinskih puteva. AFP dodaje da je Velaskes, u nizu intervjua, uoči prevremenog puštanje na slobodu, naveo da "ima 80 odsto šanse" da bude ubijen pošto bude pušten iz zatvora.

S pretnjom osvete rivala za ranije počinjena ubistva, Velaskes je najavio da razmišlja o preseljenju u inostranstvo i prodaje prava na ekranizaciju svoje autobiografie i "života pored Eskobara" Holivudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track