EU ministri danas o eboli i Ukrajini
Foto: AP

Sastanak šefova diplomatija

EU ministri danas o eboli i Ukrajini

Planeta -
Očekuje se da ministri danas u Luksemburgu odobre dodatnu pomoć za zemlje Zapadne Afrike u kojima vlada epidemija, kao i mere za sprečavanje da se opasni virus proširi i na Evropu

BRISEL - Šefovi diplomatija 28 zemalja članica EU danas će razgovarati o suzbijanju epidemije ebole u Africi i situaciji na Bliskom istoku i u Ukrajini.

Očekuje se da ministri danas u Luksemburgu odobre dodatnu pomoć za zemlje Zapadne Afrike u kojima vlada epidemija, kao i mere za sprečavanje da se opasni virus proširi i na Evropu.

Sem toga, na dnevnom redu su sukobi u Libiji, Siriji i Iraku, kao i situaciji u Gazi, gde je prekid vatre između Izraela i Hamasa još na snazi. Ministri će tokom radne večere razgovarati i o Ukrajini, a očekuje se da pozovu strane u sukobu da poštuju dogovor iz Minska i nastave napore na nalaženju političkog rešenja.

Na kraju konferencije, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton će informisati ministre o rezultatima opštih izbora u Bosni i Hercegovini, koji su održani ranije ovog meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track