FBI STEŽE OBRUČ: Identifikovan islamista koji je zaklao trojicu novinara
Foto: Reuters

Na tragu Džihad Džoa

FBI STEŽE OBRUČ: Identifikovan islamista koji je zaklao trojicu novinara

Planeta -
Identifikovali smo ga, rekao je Komi novinarima odgavarajući na pitanje o identitetu ubice koji je govorio engleski s britanskim akcentom a čije lice se ne vidi na video snimku o ubistvu dvojice Amerikanaca otetih u Siriji

VAŠINGTON - Američka federalna policija FBI identifikovala je ubicu Amerikanaca Džejmsa Folija i Stivena Sotlofa za čije je ubistvo odgovornost preuzela ekstremistička Islamska država, izjavio je danas u Vašingtonu direktor FBI-a Džejms Komi.

"Identifikovali smo ga", rekao je Komi novinarima odgavarajući na pitanje o identitetu ubice koji je govorio engleski s britanskim akcentom a čije lice se ne vidi na video snimku o ubistvu dvojice Amerikanaca otetih u Siriji.

Kako javljaju svetske agencije, Komi je odbio da kaže koje nacionalnosti je Folijev i Sotlofov ubica. Islamska država je 19. avgusta preuzela odgovornost za ubistvo Džejmsa Folija, a 3. septembra za pogubljenje drugog Amerikanca, koji su ubijeni odsecanjem glave.

"Vratio sam se, Obama, zbog tvoje arogantne spoljne politike prema Islamskoj državi", rekao je na video snimku ubica obučen u crno s prekivrenim licem i nožem u ruci. On je tada ubio Sotlofa i zapretio da će ubiti Britanca Dejvida Hejnsa, koji je na isti način pogubljen deset dana kasnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track