FORENZIČAR: Putnici malezijskog aviona nisu patili! Poginuli u sekundi!
Foto: AP

FORENZIČAR: Putnici malezijskog aviona nisu patili! Poginuli u sekundi!

Planeta -
Nije verovatno da su patili, nisu imali vremena za to, kaže profesor Dejvid Rojds

KANBERA - Putnici i posada malezijskog boinga 777 poginuli su istog trenuka kad je raketa udarila u avion, a u najgorem slučaju bili su svesni samo nekoliko sekundi, tvrdi australijski forenzičar profesor Dejvid Rojds.

"Uopšte nije verovatno da su putnici patili, nisu imali vremena da se uplaše", izjavio je Rojds, profesor s Univerziteta Kanbere, za Herald san, prenosi Dejli mejl.

Profesor Rojds, koji je vodio istragu bombaškog napada na Baliju, kaže da je eksplozija izazvala lančanu reakciju zbog koje su "putnici ostali bez svesti za nekoliko sekundi". Došlo je do naglog pada u pritisku i temperaturi i gubitka kiseonika.

Na zabrinutost stručnjaka da im crne kutije iz malezijskog aviona neće otkriti ništa o napadu i da će biti praktično beskorisne, profesor Rojds kaže da tela žrtava mogu dati "tragove dokaza o ranama od gelera". Naime, na fotografijama delova aviona vide se male rupe koje bi mogle da budu od delića gelera koji su spolja prodrli u avion.

Ovo je deo olupine sa rupama od najverovatnije gelera, Foto AP
Ovo je deo olupine sa rupama od najverovatnije gelera, Foto AP

Boing 777" kompanije "Malejža erlajnz", na relaciji Amsterdam-Kuala Lumpur, najverovatnije je u četvrtak, 17. jula, oboren raketom iznad istoka Ukrajine gde su se vodile žestoke borbe ukrajinske vojske i snaga ruskih separatista.

"Crne kutije" malezijskog aviona - registratori podataka o letu i radu ključnih uređaja viona, kao i razgovora u pilotskoj kabini, biće belgijskim vojnim avionom prenete u Veliku Britaniju gde će biti analizirane.

Pogledajte trenutak kad pripadnici samoodbrane Donjecka nalaze burmu u olupini aviona MH17.

http://www.youtube.com/watch?v=Tp1HUtKsLhI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track