(FOTO) Oduzeće sebi život za tri dana ali je ispunila poslednju želju!
Foto: Thebrittanyfund

Priča koja je obišla svet

(FOTO) Oduzeće sebi život za tri dana ali je ispunila poslednju želju!

Planeta -
Kanjoj oduzima dah koliko je lep, a ja sam dobila priliku da uživam u dve stvari koje najviše volim: u prirodi i porodici, navela je Britani na svom sajtu

Amerikanka Britani Mejnard (29) je početkom meseca objavila da će sebi oduzeti život u noći između 31. oktobra i 1. novembra, jer je saznala da boluje od agresivnog raka mozga i želi da život okonča onako kako ona želi, pre nego što bolest bude upravljala njenim životom.

Veoma voli da putuje i jedna od poslednjih želja joj je da poseti Veliki kanjon. Zahvaljujući "dobroti Amerikanaca širom zemlje koji su se potrudili da joj se ova želja ostvari", kako kaže, uspela je da do tamo ode sa majkom, suprugom i očuhom, i to svega nekoliko dana pre nego što će okončati svoj život.

- Kanjoj oduzima dah koliko je lep, a ja sam dobila priliku da uživam u dve stvari koje najviše volim: u prirodi i porodici - napisala je ona na svom sajtu.

- Nažalost, nemoguće je zaboraviti da imam rak. Ozbiljne glavobolje i bol u vratu nikada ne nestaju, a nažalost sledećeg jutra imala sam nagori napad do sada. Govor mi je prilično dugo bio paralizovan nakon što sam se osvestila, i osećaj nesvestice se nastavio tokom celog dana - piše Britani na svom sajtu.

Britani se udala 2012. godine, kada je mislila da je život pred njom. Očekivala je da će zasnovati porodicu sa suprugom, putovala po svetu i bavila se avanturističkim planinarenjem sa prijateljima.

Međutim, 1. januara 2014. godine, sve se promenilo - doktori su otrkili da je uzrok njenih čestih glavobolja agresivni tumor na mozgu. U početku su joj dali 5-10 godina života, ali je u aprilu ustanovljeno da je rak već stigao do 4 faze i da joj je ostalo svega nekoliko meseci života.

Majka Britani
Majka Britani

Tada je donela odluku da će 1. novembar biti poslednji dan njenog života, jer je želela da sve ipak ostane u njenim rukama. Preselili su se u Oregon, jer u toj državi zakon dozvoljava odluku o oduzimanju života uz saglasnost i pomoć doktora.

Britani želi da svima objasni da ona ne čini samoubistvo.

"Želim da živim. Volela bih da postoji lek za moju bolest, ali ga nema. Doktori su mi objasnili kako će izgledati poslednja faza bolesti i ogromno olakšanje mi predstavlja to što je neću doživeti", kaže Britani.U noći između 31. oktobra i 1. novembra će joj u snu ubrizgati smrtonosnu dozu lekova, kada će umreti u svojoj spavaćoj sobi, pored supruga, majke i bliskih ljudi.

http://www.youtube.com/watch?v=yPfe3rCcUeQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track