(FOTO) POTRAGA ZA AMERIČKIM ČETNIKOM: Više od mesec dana beži stotinama specijalaca!
Foto: Ap

U srpskoj uniformi

(FOTO) POTRAGA ZA AMERIČKIM ČETNIKOM: Više od mesec dana beži stotinama specijalaca!

Planeta -
Erika Frejna, koji se oblačio u srpku uniformu, FBI stavio na listu deset najtraženijih ljudi, a prema prvim rezultatima istrage, on je napad na policajce planirao više od šest meseci
1 / 5 Foto: Ap

Amerikanac Erik Frejn (31), opčinjen delovanjem četničkog pokreta krije se u šumama u severnoistočnoj Pensilvaniji, a iako je krajem septembra bilo najava da je on opkoljen i da se čeka na njegovo hapšenje, do toga još nije došlo.

Frejn je ranije izjavio da je izučavao ruski i sprski jezik i da se borio sa Srbima u Africi. Na Jutjubu je kačio i naše pesme, kao i video snimke vojske iz rata u Bosni.

Oko dve stotine pripadnika Državne policije Pensilvanije i stotine pripadnika FBI-a, policije i lokalnih snaga ga traže od 12. septembra, kada je osumnjičen da je ubio policajca, drugog ranio, a potom pobegao u šumu.

Policija i ekipa koja traga za njim je naoružana najmodernijim oružjem, zajedno sa psima tragačima ne uspeva da ga pronađe.

Posle dve nedelje pronađena paklica sarajevske drine i pelene za odrasle, za koje se veruje da su njegove.

Frejna, koji se oblačio u srpku uniformu, FBI stavio na listu deset najtraženijih ljudi, a prema prvim rezultatima istrage, on je napad na policajce planirao više od šest meseci.

Problem vlastima u otkrivanju i hapšenju Frajna predstavlja to što je on pobegao u planine Pokono, a prethodno je po društvenim mrežama objavljivao da je ljubitelj oružja i prirode, te da je često išao u akcije preživljavanja u prirodi u kojima je vežbao sakirvanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja