(VIDEO) UŽIVO DAN 146: U Lugansk ušle dve kolone tenkova Narodne vojske
Foto: Printscreen Yt

Najavljene teške posledice

(VIDEO) UŽIVO DAN 146: U Lugansk ušle dve kolone tenkova Narodne vojske

Planeta -
Najveću pažnju u privukli su pet tenkova i višecevni raketni bacač „Grad”. U njihovoj senci ostalo su: pet oklopnih vozila pešadije, kamioni koji su vukli topove i PVO oruđa, vozila sa vojnicima LNR

LUGANSK - Danas je u Lugansk ušla kolona tenkova i druge vojne tehnike LNR. Najveću pažnju u privukli su pet tenkova i višecevni raketni bacač „Grad”. U njihovoj senci ostalo su: pet oklopnih vozila pešadije, kamioni koji su vukli topove i PVO oruđa, vozila sa vojnicima LNR.

Na nekim od tenkova videli su se naptpisi: „Za Donbas”, neki su bili ukrašeni naslikanim Georgijevskim lentama…Neki od vojnika imali su na glavi kozačke kape i šubare…

Ministar odbrane Donjecke republike, pukovnik Igor Strelkov, saopštio je da su Ukrajinci – prema podacima kojima on raspolaže – oko Luganska nagomilali oko 70 tenkova. Dodao je da će kijevska hunta na glavni grad LNR baciti dve kompletne oklopne grupe.

Naglasio je da su Ukri – po još nepotvrđenim obaveštajnim podacima – kod Luganska iskrcali helikopterski desant.

http://www.youtube.com/watch?v=h0TAhMAsknM

18.40 - Artiljerijska granata iz Ukrajine pogodila je kuću civila u ruskom regionu Rostov, gde je ubijen jedan muškarac, a dvoje ranjeno. Rusko ministarstvo spoljnih poslova je najavilo teške posledice, prenosi Raša tudej.

http://www.youtube.com/watch?v=aLTlbmGD_8E

Šest minobacačkih granata je eksplodiralo u nedelju u malom ruskom gradu Donjeck, koji ima isti naziv kao i ukrajinski grad i nalazi se u blizini granice, ali na ruskoj teritoriji.

Zamenik ministra spoljnih poslova, Grigori Krasin je najavio rigorozan i konkretan odgovor. Ukrajinski Nacionalni savet za bezbednost je demantovao navode da je njihova vojska kriva za ovaj napad.

"Ukrajinske trupe nisu napale Rusiju. Mi nismo pucali", naveo je Andrej Lusenko.

17.30 - Ukrajinska vojska granatirala je rano jutros sa svoje strane granice ruski pogranični grad Donjeck, u Rostovskoj oblasti, kako bi uvukla Rusiju u oružani konflikt, upozorio je danas ministar odbrane samoproklamovane Donjecke Narodne Republike (DNR) Igor Strelkov za televiziju Raša lajf njuz.

14.15 - Rusko ministarstvo inostranih poslova uložilo je danas odlučan protest ukrajinskom otpravniku poslova u Moskvi zbog granatiranja ruskog pograničnog grada Donjeck u Rostovskoj oblasti i ocenilo da je to novi akt agresije ukrajinske strane, javila je ruska novinska agencija Itar Tass.

11.03 - Nekoliko hiljada Ukrajinaca napušta Donjeck i Lugansk u strahu od novih sukoba između ukrajinskih snaga bezbednosti i proruskih aktivista, u kojima je za 48 sati poginulo najmanje 30 osoba.Ukrajinske snage bombardovale su sinoć nekoliko baza proruskih aktivista u regionima Donjecka i Luganska.

10.00 - Jedan ruski građanin ubijen je a dvoje je ranjeno danas kada je u grad Donjeck u ruskoj Rostovskoj oblasti pala granata sa ukrajinske strane granice, javile su ruske agencije. Predstavnik lokalne vlasti Aleksandar Titov izjavio je da su prilikom pada granate oštećene dve privatne kuće. Prilikom pada granate u dvorište privatne kuće poginuo je 47-godišnji stanovnik Donjecka, naveo je Itar-Tas s. RIA Novosti navodi da je u Donjecku u Rostovskoj oblasti, sa 49.000 stanovnika, granični prelaz sa Ukrajinom "Donjeck-Izvarino".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track