GVINEJA: Najmanje 24 osobe poginule u stampedu posle koncerta
Foto: Reuters

Tragedija

GVINEJA: Najmanje 24 osobe poginule u stampedu posle koncerta

Planeta -
Vlada Gvineje proglasila je trodnevnu žalost zbog, kako je nevela, "tragične drame" koja se dogodila u predgrađu Ratoma sinoć na koncertu na kome je između ostalih učestvovala i popularna gvinejska rep grupa Instink kilers

KONAKRI - Najmanje 24 osobe su poginule, a na destine je povređeno u stampedu koji se dogodio na koncertu rep muzike na plaži u predgrađu prestonice Gvineje Konakriju, saopštili su danas predstavnici prestoničke bolnice.

Vlada Gvineje proglasila je trodnevnu žalost zbog, kako je nevela, "tragične drame" koja se dogodila u predgrađu Ratoma sinoć na koncertu na kome je između ostalih učestvovala i popularna gvinejska rep grupa Instink kilers, preneo je AFP.

Lekari su preuzeli najmanje 24 tela, mejdu kojima i tela 13 devojaka u bolničkoj mrtvačnici, izjavio je francuskoj novinsoj agenciji bolnički zvaničnik.

"Za sada smo preuzeli 24 tela u mrtvačnici bolnice Donka, a na desetine povređenih je zbrinuto u različitim zdravstvenim centrima nakon stampeda", izjavio je neimenovani policajac.

U toku je istraga koja bi trebalo da utvrdi uzrok tragedije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track