HAMAS NEĆE MIR: Palestinci odbacili produženje primirja i zasuli Izrael raketama
Foto: AP

Napad na Izrael

HAMAS NEĆE MIR: Palestinci odbacili produženje primirja i zasuli Izrael raketama

Planeta -
Baš pre okončanja primirja u 8 sati po lokalom vremenu teroristi iz Gaže su ispalili dve rakete na Izrael

TEL AVIV, KAIRO - Sve palestinske organizacije u Pojasu Gaze odbile su da se produži trodnevno primrje s Izraelom, saopštila je palestinska teroristička organizacija Hamas, jutros kada je prekid vatre istekao."

"Sve palestinske frakcije, uključujući Hamas, složile su se da ne obnove prekid vatre jer (Izrael) odbija da udovolji našim zahtevima, ali se pregovori nastavljaju u Kairu," rekao je portparol Hamasa Favzi Barhum za AFP. I lider Islamskog džihada, manje frakcije iz Gaze, koji takođe prisustvuje pregovorima u Kairu potvrdio je ranije da se prekid vatre neće produžavati.

Izrael je izrazio spremnost da razmotri olakšanje ograničenja na granicama Gaze ali je tražio da se Hamas razoruža kako bi se postiglo duže primirje.

Baš pre okončanja primirja u 8 sati po lokalom vremenu teroristi iz Gaže su ispalili dve rakete na Izrael, rekli su izraelska policija i opštinski zvaničnici. Nije bilo izveštaja o žrtvama i šteti nakon što su se sirene oglasile u južnom Izraelu, niti momentalnog izraelskog vojnog odgovora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track