HAMAS TRAŽI ODMAZDU: Supruga i dete vođe Hamasa poginuli u izraelskim udarima
Foto: Reuters

Nastavljeni sukobi

HAMAS TRAŽI ODMAZDU: Supruga i dete vođe Hamasa poginuli u izraelskim udarima

Planeta -
Meta je bio vođa vojnog krila terorističkog Hamasa Muhamed Deif, ali ne zna se da li je i on poginuo; Hamas zapretio odmazdom

TEL AVIV/GAZA - Supruga i dete vođe vojnog krila palestinske terorističke organizacije Hamas Muhameda Deifanavodno su među 11 ljudi poginulih u obnovljenim izraelskim vazdušnim udarima na Pojas Gaze, prenose agencije.

Jedan zvaničnik Hamasa u Kairu rekao je da su izraelske odbrambene snage (IDF) ciljale Deifa i za sada se ne zna da li je on preživeo udar.

Jedan od lidera Hamasa Musa Abu Marzuk, koji živi u izgnanstvu, potvrdio je da su žrtve bile žena i ćerka, preneo je BBC.

Deif je optužen da je naređivao bombaške samoubilačke napade na Izrael pre nekoliko godina i preživeo je više pokušaja da bude likvidiran, u kojima je bio teško ranjen. Izraelski ministar unutrašnjih poslova Gideon Sar izjavio je za vojni radio da je Deif legitimna meta i da valja iskoristiti mogućnost da se likvidira ako se ukaže.

Vojno krilo Hamasa Brigade Izadin al Kasam istaklo je da je Izrael "otvorio vrata pakla" i da će platiti visoku cenu.

Izrael je saopštio da je oko 50 raketa ispaljeno preko granice iz pojasa Gaze u utorak, da se tako nastavilo i da je jutros ispaljeno već 20 raketa. Sukob između izraelske vojske i palestinskih terorista obnovljen je nekoliko sati pre isteka privremnog prekida vatre prošle noći u pono, pa su prekinuti pregovori u Kairu o uspostavljanju trajnijeg zatišja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track