HAOS NA ULICAMA GLAZGOVA: Policija na konjima razdvajala sukobljene posle referenduma
Foto: AP Photo

Izbegnuta tuča

HAOS NA ULICAMA GLAZGOVA: Policija na konjima razdvajala sukobljene posle referenduma

Planeta -
Sinoć je mogao da izbije pravi rat pošto su na društvenim mrežama u jednom trenutku počele da "iskaču" fotografije nasilja i nereda iz Londona 2011. godine koje su predstavljene kao najnovije slike sukoba sa ulica Glazgova, odmah posle referenduma
1 / 6 Foto: AP Photo

GLAZGOV - Škotska policija sinoć je jedva održala red na ulicama Glazgova pošto se nekoliko stotina unionista sjatilo u centar grada slaveći pobedu na referendumu.

Nedugo potom u grad su pohrlile i pristalice škotske nezavisnosti koje su poražene na jučerašnjem referendumu.Ljuti protivnici prvo su počeli da se prepucavaju dobacujući jedni drugima: "“Mi volimo Škotsku više nego vi!“. Kada se u "sukob" umeštala policija na konjima, razdvojivši ih na suprotne strane ulice, i jedni i drugi počeli su obračun pesmom. Unionisti su pevali "Vladaj Britanijo", a secesionisti "Cvet Škotske".

Na svu sreću, kordon policije uspeo je da obuzda okupljene na obe strane pa je sve završeno bez krvi i tek sa nekoliko hapšenja.

Međutim, u Glazgovu je sinoć mogao da izbije pravi rat pošto su na društvenim mrežama u jednom trenutku počele da "iskaču" fotografije nasilja i nereda iz Londona 2011. godine koje su predstavljene kao najnovije slike sukoba sa ulica Glazgova, odmah posle referenduma. (EPK/Indipendent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track