HDZ OPTUŽIO JOSIPOVIĆA ZA IZDAJU: Srpskom ambasadoru dostavio dokumenta o hrvatskim zločinima?!
Foto: Kurir Štampano

Niski udarci

HDZ OPTUŽIO JOSIPOVIĆA ZA IZDAJU: Srpskom ambasadoru dostavio dokumenta o hrvatskim zločinima?!

Planeta -
On je objasnio da su dokumeta za koja je HDZ utvrdio da ih je "dilao" - tri knjige (hrestomatije) kojima je autor ili koautor. Josipović je utvrdio da su takve optužbe smišljene pred predsedničke izbore koji treba da budu održani najkasnije početkom iduće godine.

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović odbacio je danas tvrdnje opozicione Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) da je bivšem ambasadoru Srbije u Hrvatskoj Radivoju Cvetićaninu dostavljao dokumenta o ratnim zločinima i tužbi protiv Srbije za genocid.

On je objasnio da su dokumeta za koja je HDZ utvrdio da ih je "dilao" - tri knjige (hrestomatije) kojima je autor ili koautor, prenela je večeras Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Prema njegovim rečima, te knjige je dao i drugim ambasadorima, a mogu se naći i u knjižarama. Josipović je utvrdio da su takve optužbe smišljene pred predsedničke izbore koji treba da budu održani najkasnije početkom iduće godine.

Uz aktuelnog predsednika Ivu Josipovića, koji se bori za drugi mandat, predsednički kandidat je i Kolinda Grabar Kitarović iz HDZ-a.

Bivši srpski ambasador Radivoj Cvetićanin je u izjavi za HRT izjavio da su optužbe HDZ-a kontrukcije i besmislice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja