HITNO NAPUŠTANJE: SAD evakuisale ambasadu u Libiji!
Foto: Rojters

Pogoršanje situacije

HITNO NAPUŠTANJE: SAD evakuisale ambasadu u Libiji!

Planeta -
U saopštenju Stejt departmenta se navodi da su zaposleni u ambasadi danas napustili Tripoli i otputovali u susedni Tunis. Poslovi ambasade u Tripoliju će biti obustavljeni dok se bezbednosna situacija ne poboljša

VAŠINGTON - Stejt department je zatvorio američku ambasadu u Libiji i evakuisao američko osoblje ambasade zbog pogoršanja bezbednosne situacije u Tripoliju i intenziviranja sukoba između suparničkih paravojnih formacija.

U saopštenju Stejt departmenta se navodi da su zaposleni u ambasadi danas napustili Tripoli i otputovali u susedni Tunis. Poslovi ambasade u Tripoliju će biti obustavljeni dok se bezbednosna situacija ne poboljša.

U Tripoliju već nedeljama traju sukobi među paravojnim formacijama u kojima je poginulo i ranjeno na desetine ljudi na svim stranama u sukobu.Sukobi su naročito žestoki na aerodromu u Tripoliju. Ovo je drugi put za nešto više od tri godine da je Vašington zatvorio svoju ambasadu u Libiji, navodi AP.

Ambasada je prvi put zatvorena u februaru 2011. zbog pobune u kojoj je svrgnut s vlasti dugogodišnji libijski vođa Moamer Gadafi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track