HOROR KOD KNINA: Odsekao dve plećke i but sa živog teleta!
Foto: Fonet AP

Jezivo

HOROR KOD KNINA: Odsekao dve plećke i but sa živog teleta!

Planeta -
Policija je obavila uviđaj i sada traga za nepoznatim kradljivcem, koga će najverovatnije teretiti i za zlostavljanje životinja

KNIN - Antun Buljac (72) iz Hrvaca, nedaleko od Knina, žrtva je do sada nezabležene krađe na području cetinskoga kraja. Nepoznati počinitelj ušao je u njegovu štalu i, ne odvezavši tele od jasala, sa njega nožem odsekao obe plećke i jedan but. Ostatak teleta pokrio je balegom đubrivom i senom. Policija je obavila uviđaj i sada traga za nepoznatim kradljivcem, koga će najverovatnije teretiti i za zlostavljanje životinja.U porodičnoj kući Antuna Buljca nismo zatekli vlasnika, ali jesmo njegovu suprugu Ljubu i unuka Lovru Vuletu."U prizemlju stare kuće u zaseoku Buljci, blizu izvora Vojskove, imamo štalu. Nedaleko su privatne kuće u kojima se živi. Moj Ante voli životinje. I otac mu je držao pa je on to zavoleo još kao dete. U štali smo imali tri krave, tele i dve svinje. Štala nam je od kuće udaljena dvesta, trista metara, a Ante i ja odemo do nje četiri, pet puta dnevno. Navečer prije ovog zločina nahranili smo stoku, zatvorili i otišli kući", priča Ljuba.

Prema njenim rečima ujutro oko sedam sati Ante je otišao da otvori štalu a kad je pogledao prema jaslama, video je da nema teleta.

"Pogled mu je zastao na dvema teletovim nogama ispred svinja. Dok je tako gledao, nogama je zapeo za hrpu na podu. Imao je šta i da vidii – tele je bilo prekriveno balegom i senom, odnosno, kako će posle videti, ono što je od njega ostalo. Glava mu je još bila vezana lancem za jasle. Ante je izvukao tele i vieo da mu nedostaju dve plećke i jedan but. Bili su odrezani sa teleta iako nije bilo zaklano. To je mog supruga strašno potreslo, skoro mu je pozlilo", kaže Ljuba.O nezapamćenom događaju bruje celo mesto. Krađa stoke na ovim prostorima nije retkost. Najčešće se krade jagnje ili jare. Nikada do sada nije zabeleženo da je neko ubio životinju kako bi uzeo samo deo mesa.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track