HUMANO: Ćerka vođe Hamasa lečena u izraelskoj bolnici - i nije jedina
Foto: AP

O ovome ćute

HUMANO: Ćerka vođe Hamasa lečena u izraelskoj bolnici - i nije jedina

Planeta -
Palestinci se masovno leče u izraelskim bolnicama, a izraelski lekari po potrebi rade i veoma komplikovane i inovativne operacije i presađivanja organa palestinskim mališanima

TEL AVIV - Jedna izraelska bolnica potvrdila je da je u njoj lečena kćerka lidera Hamasa u Pojasu Gaze Ismaila Hanijea nakon sedmonedeljnog rata Izraela i te palestinske terorističke organizacije.

Avi Šušan, portparol bolnice Ihilov u Tel Avivu, rekao je sinoć da je Hanijeva kcerka hospitalizovana pre više dana ovog meseca, ali nije obelodanio od čega je lečena. Portparol izraelske vojske je to potvrdila.

Zvaničnici Hamasa nisu odmah odgovorili na pitanje Asošijeted presa o čemu se radi.

Hanijeva ćerka nije jedina - Palestinci se masovno leče u izraelskim bolnicama, a izraelski lekari po potrebi rade i veoma komplikovane i inovativne operacije i presađivanja organa palestinskim mališanima. Osim toga, Izrael godinama daje veliku humanitarnu pomoć palestinskim teritorijama i obezbeđuje posao Palestincima koji žele da rade.

Izrael i Hamas ratovali su 50 dana ovog leta. U toj izraelskoj antiterorističkoj operaciji poginulo je, prema pdoacima UN, 2.200 Palestinaca, uglavnom civila. Na izraelskoj strani poginulo je 67 vojnika i šestoro civila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track