IDF: Ubijeno više od 10 terorista koji su kroz tunele ušli u Izrael
Foto: Printscreen Yt

Antiteroristička operacija

IDF: Ubijeno više od 10 terorista koji su kroz tunele ušli u Izrael

Planeta -
Izraelske odbrambene snage presrele su grupu palestinskih terorista u momentu kad su izašli iz tunela na jugu Izraela; Hapas potvrdio da sprovodi operaciju iza neprijateljske borbene linije

JERUSALIM - Više od deset Palestinaca koji su kroz dva tunela iz Pojasa Gaze ušli na teritoriju Izraela ubijeno je danas, saopštile su izraelske odbrambene snage (IDF).

"Grupe terorista su kroz dva tunela iz severnog dela Pojasa Gaze ušli na jug Izraela, gde ih je presrela izraelska vojska i ubila njih više od deset", napisao je neimenovani portparol vojske na Tviteru. Izraelski vojni radio javio je da su neki izraelski vojnici "pogođeni" u pucnjavi, ali se ne zna da li su poginuli ili ranjeni.

Vlasti u Jerusalimu pozvale su danas meštane izraelskih naselja kod Pojasa Gaze da ne izlaze iz kuće bez preke potrebe.

Oružano krilo palestinske terorističke organizacije Hamas saopštilo je da "sprovodi operaciju iza neprijateljske borbene linije" i da je uništen jedan izraelski vojni džip.

Od početka izraelske antiterorističke operacije "Zaštitna ivica" 8. jula, poginulo je 508 Palestinaca.

Izraelska vojska saopštila je da je juče u borbama s borcima radikalnog palestinskog pokreta Hamas poginulo 13 njenih pripadnika, što znači da se od početka antiterorističke operacije "Zaštitna ivica" ukupan broj poginulih izraelskih vojnika popeo na 18. Pored toga, u raketnom napadu palestinske terorističke organizacije Hamas poginula su i dva izraelska civila, a više desetina je ranjeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track