IRANSKI ZVANIČNIK: Amerikanci obećali da neće napadati Asadovu vojsku
Foto: Reuters

Akcija protiv džihadista

IRANSKI ZVANIČNIK: Amerikanci obećali da neće napadati Asadovu vojsku

Planeta -
Mi smo Iranu preneli svoje namere, ali ne i tačno vreme i ciljeve napada. Kao što smo rekli, mi nećemo usklađivati vojne akcije s Iranom. I, naravno, nećemo s Iranom deliti svoje poverljive informacije", rekao je zvaničnik Stejt departmenta

NJUJORK - Sjedinjene Američke Države unapred su obavestile Iran o svojoj nameri da napadnu borce Islamske države u Siriji, poručivši Teheranu da neće gađati snage sirijskog predsednika Bašara al-Asada, saopštio je večeras visoki iranski zvaničnik.

"To pitanje najpre je bilo razmatrano u Ženevi, a zatim i detaljnije u Njujorku, gde je Iran dobio uveravanja da Asad i njegova vlada neće biti mete u slučaju bilo kakve vojne akcije protiv Islamske države u Siriji", rekao je ovaj neimenovani zvaničnik i dodao da je, uoči napada, Teheran bio posebno obavešten.

Pozvan da prokomentariše tvrdnje da snage sirijske vlade neće biti meta, visoki zvaničnik Stejt departmenta rekao je za agenciju Rojters:

"Mi smo Iranu preneli svoje namere, ali ne i tačno vreme i ciljeve napada. Kao što smo rekli, mi nećemo usklađivati vojne akcije s Iranom. I, naravno, nećemo s Iranom deliti svoje poverljive informacije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track