ISIL PRETI SRBIMA I HRVATIMA: Ko je protiv Islamske države, ubićemo ga!
Foto: Printscreen Yt

Pozvali na napad

ISIL PRETI SRBIMA I HRVATIMA: Ko je protiv Islamske države, ubićemo ga!

Planeta -
Ako možete da ubijete američkog ili evropskog nevernika, ili bilo kog građanina zemalja članica koalicije protiv Islamske države, uz Božju pomoć ih ubijajte na bilo koji način", rekao je Abu Mohamed al Adnani, portparol IS

BEOGRAD - Stejt Department je objavio listu zemalja koje će se “svim sredstvima” boriti protiv ISIS-a, na kojoj se našla i naša zemlja.

Na listi se nalazi 40 zemalja, koje su deo globalne međunarodne koalicije koju je SAD okupila za borbu protiv Islamske države (IS) u Iraku i Siriji.

Američka akcija protiv IS-a dobila je podršku i Saveta bezbednosti UN-a na zasedanju kojem je predsedavao američki državni sekretar Džon Keri, koji je pritom spomenuo i koaliciju od 40-tak država protiv Islamske države.

Džihadisti IS pozivaju na ubijanje državljana zemalja koalicije

Organizacija Islamska država (IS) pozvala je u ponedjeljak svoje pristalice da ubijaju građane zemalja međunarodne koalicije za borbu protiv njih.

"Ako možete da ubijete američkog ili evropskog nevernika, ili bilo kog građanina zemalja članica koalicije protiv Islamske države, uz Božju pomoć ih ubijajte na bilo koji način", rekao je Abu Mohamed al Adnani, portparol IS-a, u poruci objavljenoj na više jezika, prenosi Jutarnji.

On je ismejao i oštro kritikovao američkog predsednika Baraka Obamu i druge zapadne lidere u saopštenju prenetom na vebsajtu SITE, upozorivši da njihovim snagama preti neizbežan poraz u rukama militantnih aktivista.

"Koalicija će biti slomljena i poražena, kao što su bile i vaše prethodne borbene snage", poručio je Adnani i pozvao sledbenike da napadnu državljane SAD, Francuske, Kanade, Australije i drugih zemalja koje su se pridružile koaliciji, preneo je Rojters.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track