ISKUSNI FORENZIČAR TVRDI: Snimak ubistva novinara Džejmsa Folija je lažan!
Foto: Reuters

Šokantno

ISKUSNI FORENZIČAR TVRDI: Snimak ubistva novinara Džejmsa Folija je lažan!

Planeta -
Analitičar koji je razgovarao s listom napominje da se nigde na snimku ne vidi krv, iako je nož presekao vrat najmanje šest puta

Stravičan snimak ubistva američkog novinara Džejmsa Folija vrlo verovatno je bila nameštaljka, a likvidacija se dešavala iza kamera, tvrde forenzičari! Britanski "Telegraf" je objavio analizu koju je izvršila jedna agencija ѕa forenziku koja pokazuje sumnjive detalje i tragove naknadnog uređivanja snimka.

Forenzički analitičar koji je razgovarao s listom napominje da se nigde na snimku ne vidi krv, iako je nož presekao vrat najmanje šest puta. Zvukovi koje je Foli proizveo takođe ne odgovaraju onome što bi se očekivalo pod tim okolnostima. Za vrijeme Folijevog govora, pojavljuje se "blip" koji možda ukazuje da je američki novinar morao da ponovi jednu rečenicu.

- Mislim da je snimak nameštena - rekao je jedan od stručnjaka koji su proučili video. - Moj utisak je da se pogubljenje odvilo nakon što su se kamere ugasile.

Da podsetimo, džihadistička organizacija Islamska država prošle nedelje je objavila snimak na kome se vidi kako njeni pripadnici odrubljuju glavu američkom novinaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track