ISPOVEST PREVARENE MISICE: Od izbora lepotice BiH do elitne prostitucije!
Foto: S.Saletović

Otvorila dušu

ISPOVEST PREVARENE MISICE: Od izbora lepotice BiH do elitne prostitucije!

Planeta -
Bila sam na jednom od ovih izbora. Shvatila sam iz prve ruke da pobeđuje ona koja ima jačeg sponzora ili sponzore. Još gora je stvar što su se ovi izbori pretvorili u prostituciju, rekla je između ostalog u svojoj ispovesti Merima Hadžić

SARAJEVO - Merima Hadžić, 23-godišnja Sarajka koja se 2011. godine takmičila na Izboru za Miss BiH, progovorila je o svemu što je doživela na ovoj manifestaciji, na čijem je čelu Zdravko Zubak, vlasnik licence Izbora Miss BiH za Izbor Miss sveta.

Potaknuta tekstom "Koliko košta titula Miss BiH i ko je stvarno bira"?, koji je izazvao veliku buru u javnosti, Hadžićeva je na svome Fejsbuk profilu, između ostalog, napisala:

"Bila sam na jednom od ovih izbora. Shvatila sam iz prve ruke da pobeđuje ona koja ima jačeg sponzora ili sponzore. Još gora je stvar što su se ovi izbori pretvorili u prostituciju."

U vrlo otvorenom razgovoru Merima Hadžić je ispričala svoje iskustvo s Izbora za Miss BiH 2011.

- Uslovi u kojima smo se pripremale bili su katastrofalni. To je bilo u nekoj nedođiji, daleko od centra grada i bilo kakve civilizacije. Takođe, način na koji smo mi bile tretirane bio je ponižavajući, kao da smo stoka - počela je svoju priču Hadžićeva.

Uslov da se prijavi na takmičenje bio je, kako tvrdi mlada Sarajka, da potpiše ugovor u kojem stoji da mora imati sponzora.

- To mi je bilo odmah čudno, jer sam znala da je reč o izboru lepote u koji ne bi trebalo da ulaze sponzori i ne bi trebalo ići tom linijom. Ja, naravno, nisam imala sponzora, niti sam ga tražila, ali se od početka znalo koja će devojka tada da pobedi - Snežana Kuzmanović.

Također, izvesna Lejla, koliko se sećam, tada uopšte nije bila s nama prva dva dana na pripremama, nego je treći dan došla naknadno - prisetila se Hadžićeva.

- Kada je došla da se prijavi na Izbor za Miss BiH, ona i ostale devojke koje su se takmičile kod sarajevskog fotografa Ensada Adilovića Kineza snimale su oficijelne fotografije. Adilović je jedan od stalnih fotografa Direkcije Izbora Miss BiH za Miss sveta i modne agencije "ABC Models", koja je, takođe, u vlasništvu Zdravka Zubaka, njegove sestre Stele Jovanović-Zubak i zeta Roberta Jovanovića.

- Kod Adilovića smo potpisale jednu vrstu ugovora u kojem je pisalo da moramo da imamo sponzora koji će da nas plaća. Osim toga, morale smo da platimo snimanje profesionalnog "buka", koji iznosi 500 KM, što je, takođe, prava pljačka. To znači da mi njima plaćamo da bismo bile na izboru.

Izbor za Miss BiH čista je elitna prostitucija - kaže Hadžićeva i dodaje da se s njom slažu brojne devojke.

Ona je takođe ispričala neugodno iskustvo s fotografom Ensadom Adilovićem Kinezom

- Obavila sam fotošuting s njim, ali ne na način koji bi naškodio mom moralu, mada me nagovarao na kojekakve vrste slika, što nisam prihvatila. To su bile gnusne ponude, jer on ima godina kao moj otac, što je odvratno.

Predlagao mi je vezu i nasrtao na mene da me poljubi. Osim toga, imao je još jedan slučaj s jednom manekenkom, koja je prihvatila da se slika gola pred njim. To je ta Lejla, čijeg prezimena ne mogu da setim. Ona na kraju nije mogla postići ništa, čak i s pretnjom da će ga tužiti, jer joj je govorio da će u tom slučaju objaviti njene slike - priča Hadžićeva.

Merima je prisustvovala revijama modne agencije "ABC Models", na čijem je čelu Stela Jovanović-Zubak. Ona ističe da je tek tada shvatila o čemu se zapravo radi. Naime, gotovo sve učesnice Izbora za Miss BiH automatski postaju članice ove modne agencije.

- Na tim revijama sam videla da je to iskorištavanje devojaka. Nisam htela da potpišem taj ugovor. Jer, na taj način devojke postaju robovi, koji dobijaju vrlo malo novca ili nimalo. Tim devojkama se naređuje da zavedu i dovedu sponzore da bi u inostranstvu radile kao manekenke - ispričala nam je Hadžićeva.

Samo jednom prilikom Merima je upoznala vlasnika licence Izbora za Miss BiH Zdravka Zubaka, a njegova sestra Stela ostala joj je u lošem sećanju.

- Takmičenje se tada održavalo u Tuzli, gde nikad ranije nisam bila. Umesto da nas upute, mi smo morali sami da se snalazimo. Nije nam rečeno gde trebamo doći. Kada smo se snašle, umesto da smo dobile neku vrstu izvinjenja, bile smo napadnute, jer nismo ranije došle. Maltretirali su nas kada smo imale probe za izlazak na scenu, drali se na nas te upućivali ružne i pogrdne komentare na račun našeg izgleda - ogorčeno je ispričala Merima.

Zubak nije odgovarao na pozive

U nekoliko navrata pokušali smo da kontaktiramo i Zdravka Zubaka. Želeli smo da čujemo i njegovu reakciju na tvrdnje koje je iznela Merima Hadžić, ali vlasnik licence Izbora Miss BiH nije odgovarao na naše pozive.

Adilović: Ne znam ko je Merima Hadžić

Ensad Adilović Kinez upitan za komentar na tvrdnje Merime Hadžić je rekao da on uopšte ne zna ko je ta devojka.

- Ne mogu da se setim. Koliko ja znam, ona nigde nije bila na pripremama. Časno radim svoj posao već četrdeset godina. Ne znam da je bila ikakva devojka s tim imenom na pripremama za Miss BiH.

Nikad nijednu devojku nisam slikao golu, niti je ikoga ikad glava zabolela od moje fotografije. Osam godina pre rata sam bio snimatelj na izborima za Miss Jugoslavije i uvijek sam bežao od takvih ponuda. Nikad nisam uradio nijednu fotografiju pornografskog sadržaja. A ta devojka laže da sam je hteo da poljubim. Iz nepoznatih razloga neko iznosi takve laži i neosnovane optužbe protiv mene. Ugovore ne pravim ja, niti sam organizator takvih takmičenja, ja sam fotograf i ne znam o čemu devojka priča.

U svakom izboru ima barem četiri-pet nezadovoljnih devojaka koje zamišljaju da mogu biti misice. Nikad nijedna nije bila nezadovoljna, niti je imala primedbe na moj rad - rekao Adilović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track