ISPOVEST PREŽIVELOG RUDARA: Umro je pored mene, a zajedno smo počeli da radimo!
Foto: Tanjug

Tragedija

ISPOVEST PREŽIVELOG RUDARA: Umro je pored mene, a zajedno smo počeli da radimo!

Planeta -
Šišić je u jami doživeo kliničku smrt, a trenutno se nalazi u zeničkoj bolnci. U rudniku je počeo da radi pre četiri dana, zajedno sa Hajrudinom Bradarcem, jednim od pet Adnanovih kolega koji nije preživeo

ZENICA - Adnan Šišić jedan je od 29 spasenih rudara iz jame Raspotočje, gde je posle zemljotresa i urušavanja jame poginulo pet rudara.

Šišić je u jami doživeo kliničku smrt, a trenutno se nalazi u zeničkoj bolnci. U rudniku je počeo da radi pre četiri dana, zajedno sa Hajrudinom Bradarcem, jednim od pet Adnanovih kolega koji nije preživeo.

"Svaka me kost boli, nisam spavao, imam stresove. Hajrudin je umro pored mene. Metan ga je onesvestio. Zajedno smo počeli da radimo, zajedno smo lekarski vadili. Božija volja da je zrak došao do nas. Nažalost, Hajrudin nije izdržao, preminuo je pored mene”, priseća se Šišić.

Što se tiče povratka na posao, rudar kaže da ne zna kako će smoći snage da se ponovo spusti u tu dubinu.

“Ma neće se biti problem vratiti na posao, ali u onu dubinu ja više ne ulazim. Jednostavno, ne smem. Nema tu tehnike ni opreme koja može pomoći u tim situacijama. Jednostavno, kada se to desi na toj dubini, ništa ne pomaže, navodi Šišić.

Porodice rudara sinoć su ispred rudnika čekale vest o članovima porodice i rođacima koji nisu bili izvučeni u jučerašnjoj akciji spasavanja, a nakon osiguranja mesta dogadaja udaljeni su iz kruga rudnika. Spasilačke ekipe su juče locirale tela i počele rad na osiguravanju dela rudnika kako bi ljudi koji budu radili na izvlacenju tela bili sigurni.

(Fokus.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track