ISPOVEST ŠPIJUNKE IZ SEVERNE KOREJE: Seksom sam izvlačila tajne od generala!

Šok

ISPOVEST ŠPIJUNKE IZ SEVERNE KOREJE: Seksom sam izvlačila tajne od generala!

Planeta -
Agent Von Jeong Hva (40), poznata kao Mata Hari Pjongjanga, sad jedva zarađuje za život u Seulu, i to pričanjem o svojim tajnim akcijama

PJONGJANG - Nekadašnja vrhunska severnokorejska špijunka Von Jeong Hva (40), koja je u službi pokojnog vođe Kim Džong Ila zavodila generale Južne Koreje i od njih u krevetu dobijala strogo čuvane državne tajne, sad živi u Seulu na ivici siromaštva.Naime, ona je odležala petogodišnju kaznu u Južnoj Koreji i već godinu dana živi u glavnom gradu te zemlje. Međutim, glamur i luksuz, koji su bili sastavni deo njenog života pre hapšenja, nestali su. Jeong Hva je mislila da će, kao i brojni drugi bivši špijuni, zarađivati pišući knjige i pojavljujući se na televiziji kao ekspert za Severnu Koreju, ali je ta ideja propala jer je gotovo niko u medijima ne shvata ozbiljno.- Nebrojeno puta sam htela da izvršim samoubistvo - priznala je tajna agentica u jednom od intervjua za južnokorejske medije.Pokušala je da radi kao konobarica ili čistačica, ali je retko gde ostajala duže od nekoliko nedelja jer bi je poslodavci otpuštali čim bi saznali za njenu mračnu prošlost.Von Jeong Hva završila je u zatvoru 2008. nakon što je sud zaključio da je ona kao agent Pjongjanga u Južnoj Koreji zavodila visokorangirane vojne zvaničnike. Špijunka je arsenalom seksualnog oružja izvlačila iz njih najstrože čuvane državne tajne. Zbog toga su je mediji prozvali severnokorejska Mata Hari.Jeong Hva je počela da se pojavljuje na televiziji, gde je govorila o obuci kroz koju je prošla na severu, kao i o svojoj neposlušnosti tadašnjem vođi Kim Džong Ilu, koji joj je naredio da otruje dvojicu južnokorejskih generala. Pomenula je da je tokom misija upoznala ljubav svog života, oficira koji je otkrio da je špijun, a koji je nastavio da joj otkriva tajne.

Bio lukav... Kim Džong Il
Bio lukav... Kim Džong Il

Tokio uložio žalbuSEVERNA KOREJA ISPALILA RAKETE PREMA JAPANUSeverna Koreja lansirala je juče dve balističke rakete tipa „skad“ sa svoje istočne obale prema Japanskom moru, što je navelo zvanični Tokio da uloži zvanični protest Pjongjangu. Prema tvrdnjama Japana, na taj način došlo je do flagrantnog kršenja rezolucija Saveta bezbednosti UN.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track