ITALIJA: Đenova poplavljena, jedna osoba stradala
Foto: Printscreen Yt

Izlile se reke

ITALIJA: Đenova poplavljena, jedna osoba stradala

Planeta -
Poplavljenim ulicama Đenove jutros plove gomile otpada, delovi tog grada sa 600.000 stanovnika su bez struje, a vlasti su odredile da škole i prodavnice ostanu zatvorene

ĐENOVA - U poplavama koje su sinoć pogodile Đenovu, kada su se posle snažnog nevremena, izlile tri obližnje reke, jedna osoba je poginula, a danas su ulice grada poplavljene i grad je u blokadi, prenose danas italijanski mediji.

Poplavljenim ulicama Đenove jutros plove gomile otpada, delovi tog grada sa 600.000 stanovnika su bez struje, a vlasti su odredile da škole i prodavnice ostanu zatvorene, prenosi agencija Ansa. Nadležne službe najavile su da se tokom prepodneva očekuje novi poplavni talas, a jaka kiša ponovo pada.

Zvaničnici Civilne zaštite pozvali su stanovništvo da ne izlazi iz kuća osim ako je to nužno. Policija i spasioci tragaju za eventualnim žrtvama, koje su možda ostale u automobilima u poplavljenim delovima grada, pošto su se noćas reke iznenada izlile.

Čitave noći policija je na ulicama i sprečavala eventualne krađe, budući da je ceo grad bio bez struje i u vanrednom stanju, piše list Korijere dela sera. Đenovu je slična poplava pogodila i pre tri godine, kada su se izlile iste reke, a tada je poginulo šest osoba.

http://www.youtube.com/watch?v=Ixvmo7n_JMY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track