IZGUBLJEN SPEJSŠIP 2: Eksplodirala Brensonova suborbitalna letelica!

Incident u Virdžin galaktik

IZGUBLJEN SPEJSŠIP 2: Eksplodirala Brensonova suborbitalna letelica!

Planeta -

Brensonova kompanije "Virdžn galaktik" navela je da je putnički svemirski brod SpejsŠip 2 tokom "probnog testa pretrpeo ozbiljnu "anomaliju" koja je dovela do gubitka SpejsŠipa 2. Letelica je obično letela sa posadom koji su činila dva pilota, po pustinji severoistočno od Los Anđelesa

MOJAVE - Suborbitalna svemirska letilica SpejsŠip 2 milijardera Ričarda Brensona eksplodirala je danas tokom probnog leta i najmanje jedna osoba je poginula i druga je povređena, saopštila je kalifornijska patrola autoputeva.

Svemirski putnički brod eksplodirao je tokom probnog leta u južnokalifornijskoj pustinji Mohave, pošto je poleteo sa civilnog aerodroma "Mojava er i Spejs port (Mojave Air and Space Port ) u Kaliforniji, prenela je agencija AP.

Svedok nesreće, fotograf Ken Braun rekao je da letilica za svemirski turizam eksplodirala pošto se oslobodila od aviona koji je nosio letilicu na veliku nadmorsku visinu.

Delovi spejs šipa 2 razbacani po pustinji
Delovi spejs šipa 2 razbacani po pustinji

Brensonova kompanije "Virdžn galaktik" navela je da je putnički svemirski brod SpejsŠip2 tokom "probnog testa pretrpeo ozbiljnu "anomaliju" koja je dovela do gubitka SpejsŠipa 2.

Na tviteru Brensonove kompanije se dodaje da kompanija "radi s vlastima na utvrđivanju uzroka nesreće".

Letelica je obično letela sa posadom koji su činila dva pilota, po pustinji severoistočno od Los Anđelesa.

Kompanija "Virgin galaktik" je preteča u mladoj grani turističke svemirske industrije, pošto je više od 800 ljudi platilo ili je dalo depozit za let svemirskim brodom na nadmorskoj visini od oko 45.000 metara dajući priliku putnicima da vide Zemlju postavljenu nasuprot crnila svemira i da nekoliko minuta provedu u bestežinskom stanju u orbiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track