IZRAEL LOVI TERORISTE: Trojica vođa vojnog krila Hamasa ubijena u Gazi
Foto: Reuters

Antiteroristička operacija

IZRAEL LOVI TERORISTE: Trojica vođa vojnog krila Hamasa ubijena u Gazi

Planeta -
Sva trojica komandanata spadala su u više vojno rukovodstvo te palestinske terorističke organizacije

TEL AVIV/GAZA - Palestinska teroristička organizacija Hamas saopštila je danas da su tri njena vojna lidera poginula u izraelskom vazdušnom udaru u Pojasu Gaze.

U poruci poslatoj medijima precizirano je da su Muhamed Abu Šamaleh, Muhamed Barhum i Raed al Atar ubijeni u vazdušnom udaru kraj grada Rafe na jugu Pojasa rano jutros. Oni su se smatrali višim nivoom vojnog rukovodstva Hamasa, navodi Asošijeted pres.

Palestinska policija i zdravstveni zvaničnici su rekli da je šestoro ljudi ubijeno u Rafi i da su drugi zatrpani u ruševinama četvorospratnice koju je ciljao Izrael.

Izraelska bezbednosna služba Šin Bet je potvrdila da su meta napada bili komandiri Hamasa. Od početka antiterorističke operacije "Zaštitna ivica" Izrael je saopštavao da su mu meta isključivo teroristi i njihova vojna infrastruktura, a da je ona često smeštena u civilnim objektima ili u njihovoj neposrednoj blizini, zbog čega je broj civilnih žrtava na palestinskoj strani visok.

Izraelski mediji prenose da je od propasti primirja u utorak ispaljeno 175 raketa i granata na Izrael iz Gaze, a da je od toga 135 projektila palo na izraelsku teritoriju, a 24 presretnuto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track