JACENJUK: Kijev uvodi sankcije Rusiji i Rusima koji podržavaju teroriste
Foto: Reuters

Zaoštravanje

JACENJUK: Kijev uvodi sankcije Rusiji i Rusima koji podržavaju teroriste

Planeta -
Ukrajinski premijer naredio je da se pripremi spisak ruskih državljana i kompanija kojima će biti uvedene sankcije

KIJEV - Vlada Ukrajine donela je odluku o osnivanju komiteta za uvođenje sankcija Rusiji i građanima Rusije "koji podržavaju teroriste", saopštio je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk otvarajući sednicu vlade, prenosi Tanjug.

U sastavu komiteta biće predstavnici ministarstava pravde i spoljnih poslova, kao i pravosudnih, ekonomskih i bezbednosnih struktura, prenela je ukrajinska agencija UNN.

Jacenjuk je rekao da će Ukrajina uvesti sankcija svakom "ko ima pasoš Rusije i podržava separatiste direktno ili indirektno", navela je ukrajinska agencija.

RIA Novosti izveštava da je ukrajinski premijer naložio da se pripremi spisak ruskih državljana i kompanija kojima će biti uvedene sankcije.

"Nalažem komitetu da u roku od deset dana pred vladu dostavi spisak sankcija protiv pravnih i fizičkih lica Rusije, koji podržavaju i finansiraju terorizam u Ukrajini i posežu za teritorijalnom celovitošću i nezavisnošću Ukrajine", rekao je Jacenjuk.

Ruska agencija podseća da je Rusija u više navrata saopštavala da nije umešana u događaje na jugoistoku Ukrajine i da su neosnovane optužbe na račun Moskve da je odgovorna za komplikovanje situacije, kao i da je rusko Ministarstvo odbrane navelo da ne isporučuje ustanicima vojnu tehniku, municiju ili drugu pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track