KASPAROV: Putin je opasniji za svet od Islamske države!
Foto: Fonet/AP

Ruski šahista

KASPAROV: Putin je opasniji za svet od Islamske države!

Planeta -
Rat s Islamskom državom, može biti dobijen na terenu. Jasno je da ako Amerika odluči da eliminiše IS, za 24 sata će je pretvoriti u prah i pepeo, ali to ne možete učiniti s Putinom, rekao je Kasparov

MOSKVA- Ruski šahista i opozicionar Gari Kasparov označio je predsednika Rusije Vladimira Putina najopasnijim čovekom na svetu, rekavši da on predstavlja veću pretnju za globalnu bezbednost nego ekstremistička grupa Islamska država."Rat s Islamskom državom, može biti dobijen na terenu. Jasno je da ako Amerika odluči da eliminiše IS, za 24 sata će je pretvoriti u prah i pepeo, ali to ne možete učiniti s Putinom", rekao je Kasparov za "Jahu njuz".Upitan da li Putin predstavlja veću opasnost od Islamske države, Kasparov je odgovorio: "Naravno"."Putinovo ponašanje usmereno je ka uništenju globalne bezbednosti... On ima na hiljade nuklearnih bojevih glava. Neću biti iznenađen ako počne da ucenjuje svet nuklearnim Armagedonom i zbog toga bi trebalo da shvatimo da je to najopasniji čovek na svetu", ocenio je Kasparov.Kasparov, nekadašnji svetski šampion u šahu, koji je postao politički aktivista, takođe je optužio Zapad za mlak odgovor na Putinovu politiku u Ukrajini.

Nekada najmlađi svetski šahovski šampion, što je postao 1985. kada je imao 22 godine, Kasparov je iskoristio svoju karijeru da opiše kako vidi Putinov karakter."Ovo nije partija šaha niti igra u kojoj možete da primenjujete pravila. Iz Putinove perspektive to je više kao poker. A on je do sada shvatio da druga strana pruža slab otpor", zaključio je Kasparov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track