KOMEMORACIJA U SREBRENICI: Sahranjeno 175 žrtava
Foto: Reuters

19. godišnjica

KOMEMORACIJA U SREBRENICI: Sahranjeno 175 žrtava

Planeta -
Cveće i vence na spomen-obeležje položile su brojne delegacije iz političkog života BiH i predstavnici diplomatskog kora, kao i mnogih udruženja, organizacija i verskih i vojnih struktura

SREBRENICA - Komemoracijom u Memorijalnom centru u Potočarima i kolektivnom sahranom posmrtnih ostataka još 175 identifikovanih srebreničkih žrtava danas je obeležena 19. godina od masovnih ubistava bošnjačkog stanovništva u Srebrenici.

Uz prethodno pokopanih 6.066 žrtava, Memorijalni centar biće "večna kuća" za ukupno 6.241 identifikovanu žrtava zločina koji su nad bošnjačkim stanovništvom u Srebrenici, prema optužnici Haškog tribunala, počinili pripadnici Vojske Republike Srpske u julu 1995. godine.

Posle intoniranja himne Bosne i Hercegovine, cveće i vence na spomen-obeležje položile su brojne delegacije iz političkog života BiH i predstavnici diplomatskog kora, kao i mnogih udruženja, organizacija i verskih i vojnih struktura. Pored predsedavajućeg i člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića i Željka Komšića počast žrtvama su polaganjem cveća odale i delegacije niza zemalja, među kojima i Sjedinjene Američke Države, Saudijska Arabija, Francuska, Irak, Nemačke, Rumunija, Grčka, Španija, Makedonija i Švajcarska.

Komemoracija je bila verskog karaktera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track