KOMIČNI PREDSEDNICI AMERIKE: Oni vole štikle, šorceve i vruće pantalonice!
Foto: Beta Ap

Modni krikovi

KOMIČNI PREDSEDNICI AMERIKE: Oni vole štikle, šorceve i vruće pantalonice!

Planeta -
Nakon kritika koje je lider SAD Barak Obama izazvao kada se na konferenciji pojavio u bež odelu, mediji su se podsetili pojedinih njegovih prethodnika i istakli da je on malo dete za njih
1 / 3 Foto: Kurir Štampano

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama izazvao je salvu pogrdnih komentara na račun svog fizičkog izgleda kad se na konferenciji za novinare u četvrtak pojavio u svetlom, drap odelu, što prema rečima njegovih kritičara nije bilo nimalo u skladu s temama o kojima je govorio. Međutim, sad su se pojavili oni koji su lidera SAD odbranili, istakavši da je on „malo dete“ za njegove prethodnike - vođe jedne od najmoćnijih sila sveta, koji su bili poznati po nizu modnih krikova.Kad se Obama pojavio pred novinarima govoreći o krizi u Ukrajini i Iraku, mediji su počeli da izveštavaju kako više izgleda kao prodavac polovnih automobila nego predsednik SAD, a američki korisnici interneta komentarisali su kako bi bilo mnogo bolje vojno intervenisati u Obaminom ormaru nego u Iraku. Međutim, pitamo se šta bi rekli za „izazovne“ kombinacije Ronalda Regana, a posebno Bila Klintona, koji se nalaze na vrhu liste najvećih modnih promašaja.

Ronald Regan obožava pamučnu trenerkuBivši lider SAD Ronald Regan posetio je osoblje vazdušne baze u Ajovi 1984. noseći pamučnu trenerku navučenu visoko iznad struka, a uz nju elegantne lakovane cipele. Međutim, tu nije kraj, jer je bivši lider SAD u trenerku regularno uvukao belu košulju, a nije izostala ni kravata.

Potpetice za Džordža BušaKad je prvi put video ovu fotografiju iz 2004. godine, Buš mlađi je istakao da bi mnogi njegov autfit mogli da shvate kao šepurenje, ali da je to u Teksasu, odakle dolazi, sasvim uobičajena kombinacija. Međutim, modni kritičari su se tada, kada je Republikanska partija nominovala Buša kao kandidata za predsedničke izbore, pitali koje je njegovo objašnjenje za nošenje štikli.

Obama uživa u „domaćim“ farmerkamaAktuelni predsednik SAD Barak Obama kritikovan je nakon što se 2009. pojavio na jednom fotografisanju u ležernim, širokim farmerkama, koje su mu na sve to bile još i kratke. Međutim, on je tada odbrusio: „Mrzim da idem u šoping i volim da mi je odeća udobna. Poručujem onima koji bi voleli da njihov predsednik u svakom trenutku bude stegnut u uzanim farmerkama - žao mi je, ali ja nisam taj“.

Što kraće, to bolje za Bila KlintonaBil Klinton potpuno je porazio sve konkurente kad je 1992. fotografisan tokom džogiranja. Kritičari su tada posebno diskutovali o tome da li Klinton ispod takvog šorca uopšte može da nosi donji veš, a nisu zaboravili ni debljinu njegovih nogu. Bil je briljirao i 1995, kad se na jutarnjem džogingu pojavio u uskoj trenerci koja mu je zatezala donji deo tela, a bila neobično napumpana iznad struka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track