KRATER U MANAGVI: Meteorit pao u Nikaragvi!

Kamen iz kosmosa

KRATER U MANAGVI: Meteorit pao u Nikaragvi!

Planeta -
Portparolka vlade kaže da je reč o "relativno malom" meteoritu koji najverovatnije potiče s asteroida koji je prolazio u blizini Zemlje

MANAGVA - Čudnu eksploziju, koja je danas ođeknula u prestonici Nikaragve Managvi, najverovatnije je izazvao meteorit, koji je pao u blizini gradskog aerodroma i napravio krater prečnika 12 metara, saopštile su vlasti.

Portparolka vlade Rosario Muriljo, rekla je da je komisija koju je vlada formirala da istraži ovaj događaj, potvrdila da je reč o "relativno malom" meteoritu koji najverovatnije potiče s asteroida koji je prolazio u blizini Zemlje.

Muriljo je dodala da će vlada zatražiti od međunarodnih stručnjaka da pomognu lokalnim naučnicima u rasvetljavanju ovog slučaja, prenele su agencije. Meteorit je napravio krater prečnika 12 i dubine pet metara, ali za sada nije jasno da li se on pri padu raspao ili sagoreo.

Stanovnici koji žive u blizini kratera, rekli su za lokalne medije da su čuli snažan zvuk nalik na eksploziju, a da su se zatim u vazduh razleteli tečnost, prašina i pesak, koji su imali miris paljevine. U incidentu nema povređenih, niti su letovi na obližnjem aerodromu otkazivani.

http://www.youtube.com/watch?v=nY2-sQjXPBY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track