KRVAVI IZBORI U BRAZILU: Ubijen glasač ispred biračkog mesta!
Foto: Rojters

Napadač pobegao

KRVAVI IZBORI U BRAZILU: Ubijen glasač ispred biračkog mesta!

Planeta -
U drugom krugu predsedničkih izbora, 143 miliona glasača danas bira novog predsednika, između Dilme Rusef, čija je Radnička partija već 12 godina vlada Brazilom i ekonomiste iz Socijaldemokratske stranke Esija Nevesa

BRAZILIJA - Jedan 20-godišnji Brazilac ubijen je danas dok je čekao red ispred biračkog mesta na jugoistoku zemlje, gde se danas održava drugi krug predsedničkih izbora, saopštila je brazilska policija. Mladića je iz vatrenog oružja ubila nepoznata osoba koja je stajala iza njega u redu za glasanje, navela je policija, koja pretpostavlja da je u pitanju obračun.

"Napadač je pucao u mladića i odmah pobegao. Verujemo da je u pitanju lična osveta i da nema nikakve veze s izborima", navela je policija i dodala da je na tom biračkom mestu obustavljeno glasanje zbog ubistva.

U Brazilu, u drugom krugu predsedničkih izbora, 143 miliona glasača danas bira novog predsednika, između Dilme Rusef, čija je Radnička partija već 12 godina vlada Brazilom i ekonomiste iz Socijaldemokratske stranke Esija Nevesa.

Pored drugog kruga predsedničkih izbora, održavaju se izbori za guvernera u 14 od 27 saveznih država Brazila, među kojima u Sao Paulu, Riju de Žaneiru i u federalnom disktriktu Brazilije. U Brazilu raspoređeno je 400.000 vojnika i policajaca, od kojih 35.000 u Riju gde su tokom nedelje izbili neredi između policije i švercera droge. Prvi rezultati izbora očekuju se večeras.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track