KRVAVI OBRAČUN U SLOVENIJI: Vojnik iz pištolja pucao policajcu u glavu!

Na blogu opisivao lične probleme

KRVAVI OBRAČUN U SLOVENIJI: Vojnik iz pištolja pucao policajcu u glavu!

Planeta -
Profesionalni vojnik slovenačke vojske Dušan Petrovčič pucao je u glavu policajcu kada ga je ovaj zaustavio u rutinskoj kontroli saobraćaja jer je mislio da ga policija traži zbog nedavnog pokušaja pljačke

LJUBLJANA – Profesionalni vojnik slovenačke vojske Dušan Petrovčič hicima iz službenog pištolja pucao je juče popodne u glavu policajcu Damijanu Kukoviču kada ga je ovaj zaustavio u rutinskoj kontroli saobraćaja.

Naime pucnjava se dogodila u petak popodne, prilikom rutinske kontrole saobraćaja, kada je policija zaustavila vozilo u kome je bio vojnik Petrovčič. Misleći da ga traže zbog pokušaja pljačke, koju je imao pre nekoliko dana, vojnik je posle zaustavljanja vozila izvadio pištolj i pucao policajcu u glavu, a zatim pobegao.

Kolega ranjenog policajca hicima iz pištolja ranio je vojnika dok je ovaj bežao, a posle intenzivne potrage vojnik je pronađen zabarikadiran u kući. On se posle kraćeg ubeđivanja predao.

Ranjeni policajac je kolima Hitne pomoći prebačen u bolnicu u Ljubljani i lekari se bore za njegov život. Inače policajac je otac dva maloletna deteta.

Povodom pucnjave oglasio se i Sindikat vojnika Slovenije, koji su izrazili žaljenje da je vojnik pucao na policajca. Oni su potvrdili da je vojnik njihov član i dodali da je to nedopustiv čin i da su sami pokrenuli istragu šta je dovelo vojnika da krene u oružanu pljačku kao i da zatim puca na policajca.

Zanimljivo je da su slovenački mediji otišli na blog osumnjičenog vojnika na kome su otkrili da je dosta pisao o svojim ličnim problemima sa nadređenima u Slovenačkoj vojsci.

Petrovčič je napisao da je još od detinjstva imao veliki broj problema, da su ga vršnjaci smatrali za glupog, kao i da je jedini njegov prijatelj bio računar, jer ga je uvek slušao. Naveo je takođe da nije uspeo da završi srednju mašinsku školu zbog čega je otišao u vojnike, gde po njegovim rečima počinje noćna mora.

„ Osećao sam se kao otpad na ovom svetu. Bilo šta što sam uradio u životu je bilo pogrešno, druge uvek oštetim da moraju zbog mene odrađivati kaznu, a ja to ne vidim, ne da bi to želeo. Ponekada je bolje da me nema.. Jer ovako ili onako me niko ne voli, napisao je u svom blogu vojnik .

( Slovenske novice)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track