LAVROV U NEDOUMICI: Po Obami je posle virusa ebole, Rusija najveća pretnja svetskom miru?!
Foto: AP

Zapitao se da li je predsednik SAD bio ozbiljan

LAVROV U NEDOUMICI: Po Obami je posle virusa ebole, Rusija najveća pretnja svetskom miru?!

Planeta -
Što se tiče govora američkog predsednika zaradili smo drugo mesto na listi pretnji međunarodnom miru i stabilnosti. Broj jedan je virus ebole, broj dva je takozvana ruska agresija u Evropi, a na trećem mestu su Islamska država i drugi teroristi”, rekao je Lavrov

NJUJORK- Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da je Rusija danas u obraćanju američkog predsednika Baraka Obame Generalnoj skupštini UN svrstana na drugo mesto na listi pretnji međunarodnom miru, kao i da nije siguran da li je Obama bio ozbiljan tokom govora.

“Što se tiče govora američkog predsednika zaradili smo drugo mesto na listi pretnji međunarodnom miru i stabilnosti. Broj jedan je virus ebole, broj dva je takozvana ruska agresija u Evropi, a na trećem mestu su Islamska država i drugi teroristi”, naveo je Lavrov, prenela je agencija Itar tas s.

Ruski ministar spoljnih poslova kazao je da su sankcije protiv Moskve problem SAD, a da događaji u Ukrajini nisu, nego su oni problem Ukrajinaca i založio se da oni sami implementiraju mirovni sporazum koji su potpisali bez nametanja sa strane.

Lavrov je ocenio da je bizarno što je Obama više puta rekao da je svet postao slobodniji i sigurniji.

“Nisam razumeo da li je bio ozbiljan ili ne”, istakao je šef ruske diplomatije.

Predstavnici Moskve u UN potvrdili su danas da će Rusija podržati rezoluciju Saveta bezbednosti UN o teroristima i stranim plaćenicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track