MAKEDONIJA: Održan još jedan protest Albanaca!

Traže ukidanje presude

MAKEDONIJA: Održan još jedan protest Albanaca!

Planeta -
Polusatni protest Albanaca obezbeđivao je veliki broj policije i blindirana vozila. Demonstranti su se okupili ispred Jahjapašine džamije na Čairu, a nakon toga su se uputili ka Bit pazaru

SKOPLJE - U Skoplju je i danas održan protest Albanaca zbog doživotne presude za ubistvo petorice Makedonaca kod Smiljkovskog jezera 2012.

U Skoplju je danas održan novi protest Albanaca koji zahtevaju ukidanje presude na doživotne kazne zatvora za šestoricu sunarodnika, koji su osuđeni za ubistvo petorice Makedonaca, uoči Uskrsa 2012. godine.

Ovo je bio još jedan u nizu protesta koje Albanci organizuju petkom, nakon džume, najveće molitve i, kao prethodni, završen je bez većih incidenata. Polusatni protest Albanaca obezbeđivao je veliki broj policije i blindirana vozila. Demonstranti su se okupili ispred Jahjapašine džamije na Čairu, a nakon toga su se uputili ka Bit pazaru.

Oni su nosili transparente na albanskom, makedonskom i engleskom jeziku na kojima je pisalo "presuda po diktatu, "Sloboda za nevine" i "Pre suđenja proglašeni krivima", a skandirali su "OVK" i "Jankulovska (ministarka policije) terorista". Na čelu kolone je i ovog puta bio gradonačelnik Struge Zijadin Selja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track