Ministar o prebijanju Holanđanina u Poreču: Mi Hrvati smo poznati kao zemlja ljubaznih ljudi!
Foto: Youtube Screenshot

Darko Lorencin posetio pretučenog turistu

Ministar o prebijanju Holanđanina u Poreču: Mi Hrvati smo poznati kao zemlja ljubaznih ljudi!

Planeta -
Konobar Hajdin Bilali naneo je teške telesne povrede Holanđaninu koji je bio u restoranu s porodicom

POREČ - Hrvatski ministar turizma Darko Lorencin posetio je holandskog turistu M. Rolemana, koga je pretukao konobar ugostiteljskog objekta u Poreču!Rolleman je dvaput uspešno operisan na KBC-u na Sušaku, gde se i oporavlja od zadobijenih teških povreda, a prema rečima dr. Ante Lučeva koji ga je operisao, uskoro bi mogao biti pušten na kućnu negu.Ministar Lorencin je u razgovoru s Rolemanom izrazio žaljenje zbog nemilog događaja i pritom naglasio kako oštro osuđuje neprimereno ponašanje prema gostima i turistima, a posebice fizičke obračune koji nikako nemaju mesto u civilizovanom društvu.

Ministar Lorencin je Rolemanu poželeo brz oporavak i izrazio nadu da neće percipirati Hrvatsku i njene građane kroz ovaj "zaista neprihvatljiv događaj".- Hrvatska je poznata u svetu kao sigurna zemlja s ljubaznim ljudima, a ovo je bio pojedinačni incident kojeg najoštrije osuđujemo, kazao je Lorencin koji je razgovarao i sa suprugom ozleđenog te se stavio na raspolaganje za sve što bude potrebno, naglasivši da će im Ministarstvo turizma i sve druge hrvatske institucije izaći u susret, piše Slobodna Dalmacija..

Na isti način su i u Turističkoj zajednici Poreča kazali da će učiniti sve da porodici Holanđanina pomognu i pokažu da je ovo izolovan slučaj:Policija u Poreču podnela je kaznenu prijavu protiv Hajdina Bilalija (23), konobara porečkog restorana "Bijeli san", zbog toga što je slomio vilicu Holanđaninu M. Rolemanu, koji je u taj restoran došao sa suprugom, četvoro dece i porodičnim prijateljima na večeru.

Roleman je bio nezadovoljan uslugom i nekoliko puta je prigovorio Bilaliju zato što predugo čekaju večeru. Svedoci kažu da mu je Bilali rekao da odu i da ne moraju da plate ništa osim pića. Usledila je svađa, a zatim je Bilali fizički nasrnuo na gosta.

Udario ga je više puta pa je Holanđanin pao, a tom prilikom je zadobio teške povrede glave - prelom nosa, potres mozga i otvoreni lom lobanje. U KBC-u na Sušaku odmah je dvaput operaisanNeki svedoci tvrde da je konobar gosta udario u glavu bokserom, ali policija nema dokaza za to.U vreme napada Trg Matije Gupca, gde se nalazi restoran "Bijeli san". bio je pun turista, mahom Holanđana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track