MISTERIJA: HOLANDSKI PILOT BOINGA 747 Ispod je trebao biti okean, ništa jezivije nisam video
Foto: JPC Van Heist

Led od Hong Konga do Aljaske

MISTERIJA: HOLANDSKI PILOT BOINGA 747 Ispod je trebao biti okean, ništa jezivije nisam video

Planeta -
Prvo su uočili nešto nalik munji, a 20-ak minuta kasnije sve je počelo da svetli crveno i narančasto

Pilot i kopilot koji su upravljali putničkim "boingom 747" na letu od Hong Konga prema Enkoridžu na Aljasci pre nekoliko dana su iz kokpita snimili neverovatan prizor. Reč je o misterioznoj narandžastoj i crvenoj svetlosti koja je blještala s površine Tihog okeana, južno od ruskog poluostrva Kamčatke.Objašnjenja za ovu krajnje zapanjujuću pojavu zasad nema, ali uz hrpu teorija zavere, najčešće se spominje mogućnost erupcije golemog podmorskog vulkana. Holandski pilot JPC van Hajst kaže da su na prizor naišli nekih pet sati nakon poletanja, pola puta do Enkoridža. Prvo su uočili nešto nalik munji, a 20-ak minuta kasnije sve je počelo da svetli crveno i narančasto.

Vreme za let bilo je idealno, nikakvih oluja, bez previše oblaka pa munja nije mogla biti posledica oluje. JPC je ostao nemalo šokiran jer samom sebi nije mogao da objasni šta se to pojavilo dole. 'Bila je to jedna od najjezivijih stvari koje sam video u svojoj karijeri pilota', rekao je.'Kako smo se približavali svetlosti, tako je počela da osvetljiva oblake i celi nebeski svod nad nama. Ispod nas je bilo nešto zastrašujuće narančaste boje, makar je reč o području gde ne bi trebalo biti ničega osim vode', dodao je Holanđanin, napominjući da je nakon toga zaključio da je jedino logično objašnjenje vulkanska erupcija.Ipak, u takvoj bi situaciji očekivao vulkanski pepeo, zbog čega ga je uhvatila i nervoza, ali od pepela nije bilo ni traga.

'Sve smo prijavili kontroli leta i pokrenuta je istraga. Nadam se samo, ako je tamo slučajno izronilo novo ostrvo, da će ga nazvati po meni jer sam ga ipak ja otkrio', našalio se još pilot.

http://www.youtube.com/watch?v=IH4hYNJk4TM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja