MISTERIJA NA KRAJU SVETA 2: Rusi šalju tim naučnika u rupu!
Foto: Printscreen

Otvorila se zemlja

MISTERIJA NA KRAJU SVETA 2: Rusi šalju tim naučnika u rupu!

Planeta -
Metan, NLO, led ili nešto sasvim drugo, odgovor će dati naučni tim sastavljen od članova Ruske akademije nauka

JAMAL - Rupa nepoznatog porekla, prečnika između 80 i 100 metara, kako govore najnovija merenja, otvorila se na severu Rusije, u Sibiru, i potpuno zbunila tamošnje stanovnike koji ne znaju ni kako se tu stvorila ni kako je nastala.

Vest o džinovskom misterioznom krateru na sibirskom poluostrvu Jamal - čije ime na jeziku tamošnjih naroda znači kraj sveta - obišla je planetu i izazvala mnoge kontroverze pošto je među teorijama kako je nastala i ona koja kaže da je na tom baš na tom mestu sleteo NLO!

Drugi deo javnosti veruje da je krater neverovatnih razmera načinio meteor koji je tu pao ili nagomilani metan koji je izbio na površinu pošto je taj deo Rusije poznat po bogatim nalazištima zemnog gasa. Inače, specijalna ekspedicija sastavljena od stručnjaka iz sibirskog Centra za arktičke studije i naučnika ruske Akademije nauka sutra počinje s prikupljanjem uzoraka zemlje i vode.

TV stanica ruskog Ministarstva obrane TV Zvezda koja je snimila neobičnu rupu prenela je i izjavu autora snimka koji tvrdi da je rupa nastala odozdo, kao i da tamnija zemlja duž gornje ivice rupe ukazuje na prisustvo visokih temperatura.

(EPK/TV Zvezda/NBC news)

http://www.youtube.com/watch?v=zCvE3THgtuM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track